• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Kur’an Kursu Öğreticilerinden Cumhurbaşkanına Mektup

Kur’an Kursu Öğreticilerinden Cumhurbaşkanına Mektup
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarında geçici olarak görevlendirilen kurs öğreticileri, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek,...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarında geçici olarak görevlendirilen kurs öğreticileri, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorunlarının çözülmesi için mektup yolladı.

Daha önceden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen geçici Kur'an kursu öğreticileri, kadro taleplerini dile getirmişti. Bu sefer de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan geçici öğreticiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi. Geçici Kur'an kursu öğreticileri tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bizler Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yanı sıra Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ve mülâkat sınavlarını kazandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il, ilçe ve köylerdeki Kur'an kurslarında geçici görevlendirilen Kur'an hizmetkârlarıyız. Hepimiz asıl atanma şartlarını taşıyan, Türkiye'nin en ücra yerlerinde, din ve Kur'an hizmeti veren İslam ahlakı ve İslam kardeşliğinin tesissi için çabalayan geçici öğreticileriz. Tüm olumsuzluklara rağmen görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirme bilinciyle hareket ediyoruz ve edeceğiz de. Fakat geçici görevlendirilmeler nedeniyle her eğitim-öğretim yılı sonunda işimize son veriliyor ve tekrar sınavlara tabi tutuluyoruz. Asgari ücretin altında maaş almamıza rağmen manevi hazzı yüksek olan Kur'an hizmetini, kadrolu hocalarımız gibi özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteriyoruz. Ancak mevcut uygulamalar ve iş güvencemizin olmaması nedeniyle geleceğimizden umutlu değiliz. Sayın Cumhurbaşkanım, isteğimiz asıl işi yapan geçici Kur'an Kursu öğreticilerinin yasal bir düzenleme ile kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmaları ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır. Yıllardır tüm hocalarımızın elleri semada mağduriyetlerinin giderilmesi için dualar ediyorlar ve yaptıkları dualarının bir gün mutlaka kabul olacağına gönülden inanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın biz geçici Kur'an kursu öğreticilerine mutlaka sahip çıkacağına gönülden inanıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim