• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Kur’an Bülbülleri Soma’da Yarıştı

Kur’an Bülbülleri Soma’da Yarıştı
Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Manisa genelindeki imam hatip liselerinden öğrencilerin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i güzel...

Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Manisa genelindeki imam hatip liselerinden öğrencilerin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına Somalılar büyük ilgi gösterdi.

Soma Belediyesi Gürmin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmayı Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk ve Somalı vatandaşlar izledi. İl genelinden 13 okuldan yarışmacıların yer aldığı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına Somalılar da ilgi gösterdi.

Yarışmanın jüri başkanlığını Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş yaparken üyelikleri ise Diyanet Eğitim görevlisi Abdurrahman Akçay, Soma İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir ve öğretmenler yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Din Öğretiminden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi, "Yarışmada amaç Manisa'da Türkiye'de İmam Hatip liseleri arasında en güzel Kur'an-ı Kerim okuyan öğrenci olmak olamaz. Buradaki nihai amaç öğrencimizi kuran-ı kerimi en güzel şekilde okumaya teşvik etmek. Bu konuda farkındalık yaratmaktır. O yüzden bu yarışmaların kazananı ya da kaybedeni yoktur." dedi.

Yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucunda Turgutlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Çiftçi birinci olurken, Yunusemre İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatih Buhari Kösece 2'nci, Akhisar İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Volkan Karaca 3'üncü, Alaşehir İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İbrahim Sarıkaya 4'üncü, Soma İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mustafa Ergun 5'inci oldu.

Yarışmanın birincisine tablet ve yarım altın hediye edilirken, 2'nciye yarım altın, 3'üncüye ise çeyrek altın hediye edildi. 13 yarışmacının tamamına ise Soma Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketi takdim edildi.

Kur’an Bülbülleri Soma’da Yarıştı

Kur’an Bülbülleri Soma’da Yarıştı

Kur’an Bülbülleri Soma’da Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim