• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kupada derbi olabilir

Kupada derbi olabilir
Bir üst turda gruplarında 1. ve 2. olan takımların çapraz eşleşme ile karşılaşacak olması Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın eşleşme olasılığını yüksek tutuyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçları bu hafta son bulacak. İlk iki sırayı alan ekipler son 16 turuna yükselme hakkı kazanırken, puan eşitliği durumunda ikili averaja bakılacak.

A ile B, C ile D, E ile F ve G ile de H gruplarında ilk ikiler, son 16 turunda çapraz eşleşmeyle birbirlerine rakip olacak. Grup maçlarını lider tamamlayan takımların ev sahibi hakkını kazanacağı ve tek maç eleme usulüne göre oynanacak son 16 turu maçlarının ardından tur atlayan ekipler ise çeyrek finale yükselecek.

E Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe ile F Grubu'ndaki Beşiktaş'ın birbirleriyle eşleşme olasılığı bir hayli yüksek görünüyor. F Grubu'nda liderlik şansı bulunmayan Beşiktaş, ikinci sırayı aldığı takdirde E Grubu'nun birinci ile karşılaşacak. Şu an E Grubu'nda lider durumda bulunan Fenerbahçe bugün kazanır, Kayserispor ise Altınordu deplasmanında puan kaybederse ezeli rakipler erken finalde kozlarını paylaşacak.

Statü gereği Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak derbiye Beşiktaş seyircisinin alınıp alınmayacağı da başka bir merak konusu olacak. Süper Lig maçlarında İl Güvenlik Kurulu'nun kararı ile konuk takım taraftarı karşılıklı olarak derbilere gidemiyor. Ancak kupa tek maç üzerinden oynanacağı için bu duruma itiraz edilebileceği öğrenildi. Konuyla ilgili son kararı yine İl Güvenlik Kurulu verecek.

KUPAYA HAZIR 

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda bugün Bayburt Grup Özel İdare'yi ağırlayacak olan Fenerbahçe hazırlıklarını tek antrenmanla tamamladı. İdmanda iki ayrı grup halinde çalışan sarı-lacivertlilerde, Karabükspor maçında ilk 11'de oynayan futbolcuların salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışması yaptığı belirtildi. Diğer futbolcuların ise top kapma ve pas organizasyonlarıyla başladıkları antrenmanı çift kale maç ve bireysel çalışmalarla tamamladığı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim