• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kumluca’da Balık Tutma Yarışması

Kumluca’da Balık Tutma Yarışması
Kumluca'da ilk defa düzenlenen "Surf Casting" balık tutma yarışması Türkiye'nin değişik illerinden gelen 86 yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kumluca'da ilk defa düzenlenen "Surf Casting" balık tutma yarışması Türkiye'nin değişik illerinden gelen 86 yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışmacılar en büyük balığı tutmak için birbirleriyle yarıştı.

Kumluca'da Kaymakamlık ve Kumluca Belediyesi'nin katkılarıyla ilk defa düzenlenen "Surf Casting" balık tutma yarışması gerçekleştirildi. Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi deniz sahilinde gerçekleştirilen yarışmaya İstanbul, İzmir, Adana, Mersin Antalya, Kumluca ve Demre'den yarışmacılar katıldı. Her yarışmacının 20 metrelik alanda, iki iğneli takımlarla gerçekleştirdikleri ve gece boyunca devam eden yarışmada, yarışmacılar en büyük balığı tutabilmek için mücadele ettiler.

"BALIK TUTMAK SABIR GEREKTİRİR"

Yarışma sonunda en büyük balığı yakalayan Kürşat Alkan ve Mehmet Karateke ikilisi yarışmanın birincisi oldu. Yarışma sonunda düzenlenen ödül törenine katılan Kumluca Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, surf kamışıyla denize atış denemesi yaptılar. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, balık tutmanın zor ve sabır gerektiren bir uğraş olduğunu belirtti.

BİRİNCİ OLAN KÜRŞAT ALKAN:"SEVİNÇİYİZ"

Daha sonra gerçekleştirilen ödül töreninde gece boyunca tutulan balıklar ve takımların elde ettikleri puanlara göre dereceye giren yarışmacılara Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürü Erol Koca tarafından çeşitli ödül, madalya ve kupaları verildi. Yarışmada en büyük balığı tutarak birinci olan Kürşat Alkan, gece boyuncu soğuğa rağmen zorlu bir av gerçekleştirdiklerini, limitler dahilinde tuttukları balıklarla takım olarak birinci oldukları için sevinçli olduklarını söyledi.

Kumluca’da Balık Tutma Yarışması

Kumluca’da Balık Tutma Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim