• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kumburgaz olayında şok ses kaydına ulaşıldı

Kumburgaz olayında şok ses kaydına ulaşıldı
5 gencin kaybolması ile ilgili Deniz Haber Ajansı 17.08.2014 tarihinde saat 19.56 sularında İDO’ya ait Kemal Reis-5 Deniz otobüsü'nün kaptanı ile Kıyı Emniyeti VTS operatörü arasında geçen telsiz konuşmasına ulaştı.

Geçtiğimiz pazar günü Kumburgaz'dan deniz bisikleti ile denize açılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 5 genci arama çalışmaları aralıksız  sürerken, Deniz Haber Ajansı 17.08.2014 tarihinde saat 19.56 sularında İDO’ya ait Kemal Reis-5 Deniz otobüsü'nün kaptanı  ile Kıyı Emniyeti VTS operatörü arasında geçen telsiz konuşmasına ulaştı. 

Kumburgaz’da kaybolan 5 gençle ilgili İDO tarafından yapılan açıklama tartışmalara neden oldu. 
Avşa’dan Yenikapı’ya gelen Kemal Reis-5  adlı  İDO
 yolcuları gençlerin kaybolduğu gün denizde onları çırpınırken görüp, durumu kaptana ilettiklerini söylemesinin ardından İDO kaptanının  gençleri kurtarma adına her hangi bir girişde bulunmadığının açıklandı. Ancak İstanbul deniz Otobüsleri yetkileri denizde birşey görüldüğünü doğrularken, kaptanın  durumu Kıyı Emniyeti’ne haber verdiğini açıkladı.

İDO’dan yapılan açıklamada da “Kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyeti’ni, bağlı sektör Marmara’yı 14. Kanal’dan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkiini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır” dendi.

Öte yandan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı yetkililer ise  farklı bir konuya dikkat çekti. Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri İDO yetkililerinin çocukları gördüğü an SOLAS 74 (Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi 1974) kurallarına göre müdahale etmesi gerektiğini belirtti.  Komutanlık yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“SOLAS kurallarına göre İDO personeli çocukları gördüğü an müdahale etmek zorundadır. Çıkan haberlere göre, deniz üzerinde yardım bekleyen çocuklar görülmüş ve Sahil Güvenlik birimlerine haber verilmiş. İDO Deniz otobüsleri acil müdahale yapmaya müsaittir. Çocukları bırakıp gitmek yerine müdahale etmeliydi. Yapılan ihbarla ilgili araştırmalarımız da devam ediyor” açıklamasını yaptı. İşte 17.08.2014 tarihinde saat 19.56 sularında İDO’ya ait Kemal Reis-5 Deniz otobüsü'nün kaptanı  ile Kıyı Emniyeti VTS operatörü arasında geçen o  telsiz konuşması:

fdsg.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim