• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı
Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen...

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın etkinlikleri arasında yer alan "Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun" projesinin tanıtımı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan tanıtım toplantısına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, dağıtılan kumbaralar ile öğrencilerin fuar tarihine kadar harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile kitap alarak yazarlara imzalamalarını, onlarla sohbet etme imkanı bulmalarını, kitap okuma bilinçlerinin oluşturulmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Fuarda çocukların ilgi ve isteklerine uygun çok sayıda kitap arasından kitap seçme olanağını sunulacağını ifade eden Başkan Çakır, "Bu yıl 70 bin öğrencinin fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu fuarın en büyük amaçlarından bir tanesi de çocuklarımızı okumaya teşvik etmek. Çocuklarımızı kitaplar ile buluşturmak. Okumuş olduğu kitabın yazarları ile buluşturmak. En büyük amacımız" diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, "Bilginin çeşitlendiği, her türlü kaynağın kolay ulaşılır hâle geldiği, baş döndürücü bir hızla gelişen ve sürekli olarak değişen bir dünyada yaşamaktayız. Dolayısıyla teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlayabilmek için iyi bir eğitim almak ve çok okumak zorunluluğu doğmaktadır. Her ne kadar akıl gibi muazzam bir donanıma sahip olsa da, insanoğlu okumadan, okuduklarını kavrayıp uygulamaya koymadan ne kendini, ne de medeniyetini geliştirme gücü bulamaz. Doğruyu yanlıştan ayırt edebilen, mantıklı düşünebilen medeni bir insan olmak istiyorsanız, ilim ve irfan pınarı kitaplara dört elle sarılmalısınız. Unutmayınız ki teknoloji sayesinde bir tuşa dokunmakla bilgi kaynaklarına ulaşabiliyor olsanız bile, kitaptan alacağınız hazzı başka hiçbir şeyde bulamazsınız. Öğrenmenin ve gelişmenin en etkili yolunun kitaplardan geçtiğini, okudukça daha iyi anlayacağınızdan şüphem yoktur. Bu nedenle biraz sonra sizlere sunacağımız kumbaralarınızda biriktireceğiniz para, aslında bilgi denizine katacağınız damlalar olacaktır. Harçlıklarınızdan küçük bir miktar tasarruf yaparak devasa bir bilgi çınarı büyüteceğinize yürekten inanıyorum. 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na takdire şayan bir katkı sağlayacak olan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'ye ve projede emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından konu ile ilgili bir tiyatro gösterisi sunuldu. Salonda yer alan öğrencilere proje kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş hazırlanmış olan kumbaraların dağıtımı ile program sona erdi.

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı

’Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun’ Projesi Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim