• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

"Kulüp tespit ederse 'karaborsa' satanın bileti iptal olur"

"Kulüp tespit ederse 'karaborsa' satanın bileti iptal olur"
Passolig uygulamasının ardından sporda şiddet olayları ve "karaborsa" satışın düştüğünü belirten Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, "Stat başı...

Passolig uygulamasının ardından sporda şiddet olayları ve "karaborsa" satışın düştüğünü belirten Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, "Stat başı ortalama 300-350 kameralı güvenlik sistemleri var. İçeri girişlerde karttaki fotoğrafla o anki fotoğrafınızı karşılaştıran bir ekran mevcut. Eğer kulüpler bu taraftar "karaborsa" bilet satıyor derse biletini iptal etmekte mümkün" diye konuştu.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Antalya'da gazetecilerle bir araya gelerek Passolig hakkında merak edilenleri anlattı. Sporda şiddeti engellemek amacıyla yürürlüğe giren uygulamanın statlara girişlerde yaşanan sorunları da minimuma indirdiğini belirten Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de geçen sezon bir önceki sezona göre yüzde 35 artış yaşandığını söyledi.

Passolig Kart sayısının 2.1 milyona ulaştığını, yeni statların açılması ve dünyaca yıldızların transferleri ile önümüzdeki sezon sonuna kadar sayının 3 milyona ulaşmasını hedeflediklerini dile getiren Kazancı, Antalya'nın 86 bin 500 Passolig kart sayısıyla İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa'nın ardından Türkiye'de 5. sırada yer aldığını söyledi.

"KARTTAKİ FOTOĞRAFLA TARAFTARIN FOTOĞRAFI EŞLEŞTİRİLİYOR"

Tribün kapatma cezalarının Passolig sisteminden kaynaklandığına dair genel bir kanı oluştuğunun hatırlatan Kazancı, "Ticari anlamda bile bakıldığında tribünlerin kapanmasının kimseye faydası yok. Böyle bir şeyi talep etmemiz mümkün değil. Bu sezon yönetmelikte olan bir takım değişikliklerle bu konuda bazı iyileştirmeler olacak diye bekliyoruz. Passolig sisteminin uygulandığı 36 takımın stadında ciddi kamera sistemi ve turnikeler gibi güvenlik uygulamaları mevcut. Stat başı ortalama 300-350 kamera var. İçeri girişlerde karttaki fotoğrafla o anki fotoğrafınızı karşılaştıran bir ekran mevcut. Geçen yıl Trabzonspor- Fenerbahçe maçında hakeme yönelik şiddet yaşandı. Oradaki taraftar da dayısının kartıyla girmiş. Kapıdaki bir anlık zaaf ve ekran kontrolünün olmaması böyle bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor." diye konuştu.

"KARABORSA'YA KARŞI YENİDEN SATIŞ"

Passolig kart sisteminde bu sezon yeniden satış projesinin uygulamasının hayata geçeceğini kaydeden Kazancı, "Bize gelen eleştirilerden bir tanesi Passolig gelecekte "karaborsa" yok olacaktı şeklinde. Öyle bir taahhüt vermek mümkün değil aslında. Eğer bir satıcı varsa bir de alıcı varsa o ürünü bir şekilde satabilirsiniz. Kulüp taraftarı tespit edip "karaborsa" bilet satıyor derse taraftarın biletini iptal edebilir. Bunun önüne geçebilmek için maça gelmeyecek olan kombine sahibi isterse biletini sadece kulüp aracılığıyla satabilecek. Kulüp bilet ücretinden alacağı payın oranını kendi belirleyecek. Hem taraftar kullanmadığı biletinden para kazanacak, hem kulübe ek bir gelir sağlanacak. Taraftarın kazancı ise bir sonraki yıl alacağı kombine fiyat tutarından düşürülecek." diye konuştu.

"MOBİL UYGULAMA YAKINDA"

Ceyhun kazancı ayrıca kısa süre sonra hayata geçecek mobil uygulama ile taraftarın kart başvurusu, kart alma, maç bileti alma, kart yenileme, bilet süresini uzatma, bilet transferi, para yükleme gibi hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceği müjdesini verdi.

Cihan

"Kulüp tespit ederse 'karaborsa' satanın bileti iptal olur"

"Kulüp tespit ederse 'karaborsa' satanın bileti iptal olur"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim