• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kültürel Zenginlikler Festivalle Yaygınlaşacak

Kültürel Zenginlikler Festivalle Yaygınlaşacak
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi girişimiyle, ilki geçen yıl yapılan "Düzce Ot Festivali'nin ikincisinin 7-8-9 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılması...

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi girişimiyle, ilki geçen yıl yapılan "Düzce Ot Festivali'nin ikincisinin 7-8-9 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılması planlanıyor. Festival programının hazırlanması amacıyla Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı düzenlendi. Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney başkanlığında Düzce Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıda festivale ilişkin görüşler değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Güney, Düzce'nin turizm değerlerine dikkat çekti ve " Düzce artık turizm değerleri, varlıkları ve potansiyelleri konusunda iyi bir yerdedir. Bunun yanı sıra Düzce toprak kalitesi ve ürünleri konusunda da çok zengin ve çeşitlilik göstermektedir. Hem turizm değerlerini hem de ürün çeşitliliğini fırsata dönüştürmek gerekir" dedi. Düzce Otları TYCHE Bereket Festivali için toplantıda daha sonra şu görüşlere yer verildi "Geleneksel hale getirilmesi düşünülen festivalde; yöresel ürünlerin, Düzce'de yetişen, yenilebilir otlar ve yöresel yemeklerin sunumunun ve tanıtımının yapılması amaçlanmakta, festivalin ulusal ve uluslar arası platforma taşınması hedeflenmektedir. Hedefimiz; festivali geleneksel hale getirip Avrupa Festivaller Birliği (EFA'ya) tescil ettirmektedir. Ayrıca; Düzce'ye ait bir ürün ve marka yaratma fırsata ortaya çıkmaktadır. Festivallerin Kentin Tanıtımı ve Turizme Katkısı yadsınamaz. Festivalde, yerel üreticiler de yine yiyecek, içecek, çeşitli ot ve otlu ürünlerini halkın beğenmesine sunarak konukların damak ve göz zevkine hitap edecekler ve böylece Düzce'nin kültürel zenginliğinin tanınması sağlanacaktır. Düzce'yi ulusal ve uluslar arası düzeyi tanıtmış ve Düzce'ye ürün konusunda markalaşma adımı atılmış olacak. Yerel halkın Turizme olan ilgisini arttırmış ve farkındalık yaratılmış olacaktır. Festivalle sektörler arası işbirliği gelişmiş olacak"

Kültürel Zenginlikler Festivalle Yaygınlaşacak

Kültürel Zenginlikler Festivalle Yaygınlaşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim