• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

‘Kültür Yolu’nda Tarih Belgeseli

‘Kültür Yolu’nda Tarih Belgeseli
Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 yılı toplantılarında gösterilmek üzere hazırlanan belgesel tanıtım filminde, "Kültür Yolu" projesi ile Ünye'ye de yer...

Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 yılı toplantılarında gösterilmek üzere hazırlanan belgesel tanıtım filminde, "Kültür Yolu" projesi ile Ünye'ye de yer verildi.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 yılında yapacağı toplantılarda gösterilecek olan 15 dakikalık tanıtım filminde Ünye de yer alacak. Belgesel tanıtım filmi çekimleri için Ünye'ye gelen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyesi, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi, tecrübeli senarist ve görüntü yönetmeni Hasan Özgen ve Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kurtuluş Özgen, birçok tarihi mekânda özel çekimler yaptı.

Ünlü yönetmen Hasan Özgen ve beraberindeki ekibi, Kültür Yolu Projesi'nin duraklarından Kadılar Yokuşu, Müze Ev, Yalı Kilisesi, çift merdivenli Yürürler Konağı'nın yanı sıra Sebile Hanım Konağı ve Bakırcılar Arastası'nda çekimler yaparak belgeselin Ünye çekimlerini tamamladı.

"ÇALIŞMALAR MUTLULUK VERİCİ"

Çekimler sırasında Kültür Yolu projesini detaylı olarak inceleme fırsatı bulan, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen, "Tarihi Kentler Birliği, şehirlerin kültürel ve doğal dokusunun korunmasını amaçlıyor. Bizler de kültürel değerlere sahip çıkan belediyelerin çalışmaları ile 2016 yılı toplantılarımız için 15 dakikalık bir tanıtım belgeseli çekiyoruz. Ünye'deçekim yaptığımız noktalarda yürütülen çalışmaları görünce çok mutlu olduk. Projeyi başlatan ve projede emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım" diye konuştu.

"ÜNYE'NİN TANITIMI İÇİN EN ÖNEMLİ PROJE"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Kültür Yolu Projesi'nin Ünye'nin turizm potansiyelini artıracak en önemli proje olduğunu hatırlatarak, projenin Tarihi Kentler Birliği tanıtım belgeselinde yer almasının tanıtım açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

‘Kültür Yolu’nda Tarih Belgeseli

‘Kültür Yolu’nda Tarih Belgeseli

‘Kültür Yolu’nda Tarih Belgeseli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim