• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kültür Yolu’na Destek

Kültür Yolu’na Destek
Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Menderes Alan ve teknik heyeti Ünye'de çalışmaları devam eden "Kültür Yolu" projesinde incelemelerde...

Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Menderes Alan ve teknik heyeti Ünye'de çalışmaları devam eden "Kültür Yolu" projesinde incelemelerde bulundular.

Ünye'nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında en önemli projeler arasında yer alan "Kültür Yolu" projesinde çalışmalar devam ediyor. Şubat ayı olağan toplantısını Ünye'de gerçekleştiren Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Başkanı ve teknik heyeti, toplantı sonrası Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile "Kültür Yolu" projesinde incelemelerde bulundular. İki saatlik gezinin ardından ekip, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

"BÖLGE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Gezi sırasında misafirlere eşlik eden ve proje ile ilgili detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gezi sonrası yaptığı açıklamada, "Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü olağan aylık toplantısını Ünye'de gerçekleştirdi. Toplantı bitiminde Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Menderes Alan ve teknik ekibi ile Kültür Yolu Projemizi gezdik. Başta Bakırcılar Arastası, Kefeli Han, Kadılar Yokuşu, Müze Ev, Çift Merdivenli Konak ve Yalı Kilisesinde incelemelerde bulunduk. Ünye Belediyesinin 2 yıl içerisinde proje ile ilgili neler yaptıklarını görmüş oldular. Bölge turizmine önemli katkı sağlayacak olan projemiz için kendilerinden destek istedik. Projemize hayran kaldıklarını ifade eden misafirler her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler" dedi.

"ADIM ADIM İLERLİYORUZ"

Projede her geçen gün mesafe kaydettiklerini belirten Başkan Çamyar, "Kültür Yolu" Projesinin birinci etabının başlangıç noktasına yapılacak olan Muhtar Evi için yakın zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi. Aynı güzergah boyunca mevcut binaların dış cepheleri ile ilgili bir çalışmanın da gündeme geleceğini belirten Başkan Çamyar, projeyi varabildiği noktaya kadar taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Kültür Yolu’na Destek

Kültür Yolu’na Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim