• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Kültür Ve Turizmde Antalya’ya 13 Yılda 432 Milyon TL Yatırım

Kültür Ve Turizmde Antalya’ya 13 Yılda 432 Milyon TL Yatırım
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, son 13 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Antalya'da kültür ve turizmde 432,2 milyon TL'lik projeyle...

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, son 13 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Antalya'da kültür ve turizmde 432,2 milyon TL'lik projeyle 403,5 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.

Enç, "2002 yılında 64 olan Mavi Bayraklı tesis sayısı 2014 yılında 207'e yükseldi. Yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projelerine son 13 yılda 275,5 Milyon TL destek sağlandı. Antalya'da işletme belgeli konaklama tesisi yatak kapasitesi ve tesislerde konaklayan kişi sayısı her geçen gün artmıştır. 2002 yılında 150 bin 955 olan işletme belgeli konaklama tesisi yatak kapasitesi 2014 yılında 388 bin 800'e, konaklayan kişi sayısı 4,9 milyondan 13,8 milyona yükselmiştir" diye konuştu.

KÜLTÜR ATAĞI

Başbakan Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı tarafından atılan önemli bir diğer adım olan kültür varlıklarımızın değerlendirilmesi ve ön plana çıkarılması yönündeki çalışmalarla turizmdeki canlılığın artırılmasının hedeflendiğini belirten Ak Parti Antalya Milletvekili Enç, "Bizim kültür varlıklarımızın turizmde önemli bir karşılığı olduğu bir gerçektir. Sayın Başbakanımız ve Bakanımızın çok önemsediği çalışmayla Türkiye'nin kültür politikalarını 2023 vizyonuna uygun bir şekilde bir hafıza ve kimlik inşası haline getirmiş olacağız. Böylelikle ülkemizdeki tüm şehirlerimiz kültürel değerleri bir hafızaya ve kimliğe sahip olduğu gibi, Antalya'mızın kültürel varlıkları daha da ön plana çıkarılacaktır" dedi.

UÇAKLARA YAKIT DESTEĞİ

Gökçen Özdoğan Enç, uçaklara yakıt konusunu da değerlendirdiği açıklamasında ,Ak Parti'nin bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektörünü önemsediğini ve global krizden etkilenen sektörde oluşan zararın önüne geçilmesi için destek ve teşvikler sağladığını ifade etti. Enç; " Ak Parti hükümeti tarafından tüm dünya ülkelerinden gelen tarifeli-tarifesiz bütün uçaklara yakıt desteği verilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katıldığı bir toplantıda Başbakan Davutoğlu'nun turizm sektörüyle ilgili müjdesini açıklamıştı. Başbakanımızın turizmdeki krizle ilgili hassasiyeti ve teşvikleri özellikle Antalya'mız için büyük önem arz ediyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'ın ifadesiyle; kapsamı genişletilen yakıt desteği uygulamasıyla son zamanlarda Rusya ile yaşanılan turizm kriziyle ilgili önemli bir kolaylaştırıcı ve telafi edici tedbir olacak. Hükümetimiz tarafından daha önce sadece Rusya ve bağımsız devlet topluluğundan gelen tarifesiz uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği veriliyordu. Şimdi ise, bu yakıt desteği tüm dünyadan gelen tarifeli tarifesiz bütün uçaklara verilmeye başlanacak. Rezervasyon iptallerinin önüne geçilmesinde ciddi etkileri olacak bu uygulama ile aynı zamanda Türkiye turizminin belli pazarlara bağımlı kalmamış olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim