• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kültür ve Turizm Bakanlığından yalanlama

Kültür ve Turizm Bakanlığından yalanlama
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün bazı gazetelerde yer alan "Atatürk'ün yatı Savarona kiraya verildi" haberi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlığı, bugün bazı gazetelerde yer alan "Atatürk'ün yatı Savarona kiraya verildi" haberi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu haberin bakanlığın görüşü alınmadan hazırlandığı ve haberde tamamen spekülatif ve gerçek dışı bilgilere yer verildiği ifade edildi.

Bugün bazı gazetelerde yer alan "Atatürk'ün yatı Savarona kiraya verildi başlıklı haberler üzerine Kültür ve Turzm Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün bir gazetede yer verilen haberde, tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bulunan Atatürk'ün yatı Savarona'nın bir işadamı tarafından kiraya verildiği iddia edilmiştir. Söz konusu haber Bakanlığımızın görüşü alınmadan hazırlanmış ve haberde tamamen spekülatif ve gerçek dışı bilgilere yer verilmiştir. Gazete haberinde 'Savarona İtalya'nın Sicilya'daki Licata Limanı'nın 10 kilometre açığında 3 gündür bekliyor. Yatın bir sonraki rotası ise İstanbul-Kartal' ifadesiyle iddia edildiğinin aksine; Savarona, Ocak 2014 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildiğinden bu yana İstanbul Kuruçeşme Limanı'nda bulunmaktadır. Burada Savarona'nın bakım çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki; Bakan Ömer Çelik'in de Savarona'nın devlet tarafından devralındığı gün bildirdiği gibi Atatürk'e ait bir hatıra olan bu yat, tarihine yakışır bir şekilde devlet büyüklerimizin ülkemizde ve yabancı ülkelerde vereceği davetlerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün yadigarı olan yatın, haberciliğin temel ilkelerinden 'doğruluk' ile 'gerçeklik' ilkelerine tamamen ters olarak bu tür sansasyonel haberlere konu edilmesi kamuoyunun takdirine bırakılmıştır. Bu itibarla, aksine iddialar gerçekle bağdaşmamaktadır" İfadelerine yer verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim