• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş:

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş:
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Milli kültürel bağımsızlık olmadan teknolojide bağımsızlık olmaz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Milli kültürel bağımsızlık olmadan teknolojide bağımsızlık olmaz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Öğrenci meclisi Kurultayı'nın ikinci gününe katıldı. Başiskele'de bir otelde gerçekleştirilen kurultaya Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı programda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve çok sayıda öğrenci de yer aldı.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bizim için kültür alanı devlete ait bir alan değil topluma ait bir alan. Milletin içinde ne varsa onun ortaya çıkarılması için mücadele ettik. Ama birileri kültürü, sanatı, modernleştirmeyi halkı dönüştürecek bir unsur olarak gördüler. Dünyanın en çarpık modernleşmesine ne yazık ki bizim milletimiz şahit oldu. Bu milleti şeklen değiştirmek isteyenler milletin herşeyine müdahale ettiler. Bu memlekette 18 sene "Tanrı uludur, Tanrı uludur. Tanrı'dan başka yoktur tapacak" diyerek ezanı aslından çevirerek bu millete zorla ezan dinletmeye çalıştılar. Türkiye'de iki sene boyuna devletin radyosunda geleneksel Türk musikisinin yayınlanması yasaklanmıştı. 1976 yılına kadar devletin okullarında Türk Sanat Musikisi'nin öğretilmesi yasaklandı. Müziği bile değiştirerek adam olacağını zanneden zihniyet, onun için 12 Eylül'de 28 Şubat'ta bizim 17-18 yaşlarındaki evlatlarımızın başlarındaki bir metrelik baş örtü ile uğraşmış, başörtü yasakları ile toplumu dönüştürmeye gayret etmiştir" dedi.

"Hiçbir ağaç başka bir ağacın gövdesi üstünde yükselmez"

"Milli kültürel bağımsızlık olmadan teknolojide bağımsızlık olmaz" diyen Bakan Kurtulmuş, " Bugün dünyada çok sayıda zengin ülkeler var. Bu ülkeler niye teknolojik olarak ileride değiller? Niye başkalarının ürettikleri teknolojiyi kullanıyorlar? Bu ülkeler bu kadar zengin olmaların rağmen neden ekonomik olarak dünya da söz sahibi değiller? Çünkü kendi kültürel milli bağısızlıklarına sahip değiller de ondan. Kültürel güce sahip olmayan kendisine de güvenmez. Onun için biz kendimize güveneceğiz. Hiçbir ağaç başka bir ağacın gövdesi üstünde yükselmez. Her ağaç kendi gövdesi üzerinde yükselir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Kurtulmuş'a hediye verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim