• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

“Kültür Sanat Medyanın Görünür Alanında Yok”

“Kültür Sanat Medyanın Görünür Alanında Yok”
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali Yeni Söz gazetesi yazarı Ahmet Dur ve Turkuaz...

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali Yeni Söz gazetesi yazarı Ahmet Dur ve Turkuaz Medya Grubu Dijital Medya Birimi haber sorumlusu Ökkeş Koska'yı ağırladı. Koska ve Dur "Medyada Kültür Sanat" konulu söyleşide öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı.

Kar Film Festivalinde bugünün son konuklarına, İletişim Fakültesi öğrencileri ve diğer misafirler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide Ahmet Dur ve Ökkeş Koska medyada kültür sanat üzerine söyleşi düzenledi. Söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılar medyada kültür ve sanatın önemine değindi. Ökkeş Koska, Kültür- Sanat haberciliği ile alakalı sunumunu öğrenciler ile paylaşarak bu haberlere medyada görünür alanlarda yer verilmediğini belirtti. Fakat internetin getirdiği avantajla internet haberciliğinde yer bulur hale geldiğini vurguladı. İnternet haberciliği ile alakalı bilgileri de aktaran Koska; " Eskiden sadece ajanslar vardı ve bunlar vasıtasıyla haberler yayılıyordu. Şimdi sosyal medya eklendi buna ve gördüğünüz bir fotoğraf hakkında doğruluğunu sorgulamadan yayabiliyor, paylaşımda bulunabiliyorsunuz. Bu da içeriğin yeniden düzenlenmesi ile alakalı bir durum" şeklinde konuştu.

İnternet haberciliğinin en büyük sorunlarından biri olan başlık ve içerik uyumsuzluğundan bahseden Koska; "Bu konu hakkında Basın İlan Kurumu ile çalıştaylar yapıyoruz. Editör arkadaşlarla bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi. Ahmet Dur ise Kültür- Sanat'ın hayatımızın kendisi olduğunu fakat medyada yer bulmadığını aktardı. Dur; " Kültür-Sanat'ın malesef medyada karşılığı yok. Bazı gazetelerde hiç Kültür-Sanat sayfası yok, var olanlarda da çok az sayıda haber veriliyor." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim