• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 678 bin 643 lira + KDV bedelle yenilenen Kültür Merkezi Altı Yeraltı Otoparkı, törenle hizmete açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 678 bin 643 lira + KDV bedelle yenilenen Kültür Merkezi Altı Yeraltı Otoparkı, törenle hizmete açıldı. Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı'nın yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde baştan sona yenilendiğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde otopark sıkıntısı olan bölgelerde de projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yenilemesini tamamladığı Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK ASLİ GÖREVİMİZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "81 ilin genelinde en büyük sıkıntılardan bir tanesi otopark ve şehir trafiği. Tabi ki gönül isterdi ki çok daha geniş caddelerde çok daha geniş kullanma alanları olan şehrimiz olsaydı. Buranın planları 35-40 sene öncesi yapılırken böylesine araç sayısına ulaşılacağını kimse tahmin etmemiş. Kısmen de olsa bu mevcut yapılmış olan otoparkların her gün üzerine koyarak bunları çoğaltmak ve insanlarımızın sıkıntılarını bir an önce çözmek bizim de asli görevlerimiz arasında. İlimiz genelinde otopark sorununa çözüm sağlamak adına yaptığımız çalışmalara bugün bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yarhasanlar Camii Yeraltı Otoparkı'nın ardından Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı'nı da yenileyerek hizmete kazandırdık" dedi.

OTOPARK KONUSUNDA PROJELER ÜRETİYORUZ

Manisa'mızın en büyük problemlerinden bir tanesi hiç şüphesiz otopark sorunu. Şehrimizin tüm sorunlarına olduğu gibi, otopark sorununa da çözüm getirmek adına göreve geldiğimiz ilk günden beri çeşitli projeler ürettik. Bülent Koşmaz Otoparkı'nı kazandırdık Manisa'mıza tam 435 araç kapasiteli. Manisa'mızda Türkiye'nin en büyük tam otomasyonlu otoparkını hayata geçirdik. Mayıs ayına kadar inşallah burayı da hizmete açacağız. Tabi bu hizmetlerimizi yaparken, mevcut olan ancak bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale gelen otoparkların da tam kapasiteyle kullanılabilmesi için düzenlemeler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Yarhasanlar Camii Otoparkı'nı yenileyerek, hizmete kazandırmıştık. Ondan önce Cumhuriyet Meydanı altındaki otoparkta yaşanan sorunla ilgili de çalışma yapmış, oradaki otoparkı da yüzde 100 kapasiteyle çalışır hale getirmiştik" diye konuştu.

OTOPARK BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Kültür Merkez Yeraltı Otoparkı'nın kapasitesinin 150 araçlık olduğunu belirten Başkan Ergün, "Var olan bu hizmet, bakımsızlıktan içler acısı bir hale gelmişti. Ocak ayında 678 bin 643 lira + KDV bedelle ihalesi yapıldı. Bir ay sonra, yani Şubat 2016'da yer teslimi yapılarak çalışma başladı. Otopark alanında eski ve bozuk olan zemin düzeltilerek, üzerine epoksi zemin kaplaması yapıldı. 150 araç kapasiteli bu otoparkımızın tüm duvarları boyandı, araç park yerleri sarı boyayla belirlendi. Otoparkın araç giriş ve çıkış kapıları boyandı. Jet fan ve egzoz şaftı montajı yapıldı. Yangın tesisatı borulamaları, mevcut yangın pompalarının bakımı, yangın panosunun devreye alınması ve onarımı, yangın dolabı ve sprinkler bağlandı. Temiz su ve pis su hatları yenilendi. Giriş ve çıkış olmak üzere iki adet parlayıcı bıçaklı dalgıç tip pompa kullanıldı. Mevcutta bulunan armatürler yenilendi. Yenilenen armatürlerle daha aydınlık bir ortam sağlandı. Bu sayede artık bu otoparkımız tam kapasiteyle kullanılacak. Kamera sistemi kurularak faklı noktalardan araç giriş çıkış kontrolleri için güvenlik sistemi sağlandı. Acil durum anında kaçış yönlerini gösteren armatürler de sisteme dahil edildi" dedi.

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

İl genelinde otopark sorunu olan bölgelerde projelerin bir bir hayata geçtiğini ifade eden Başkan Ergün, "Turgutlu ilçemizde geçtiğimiz ay güzel bir meydan, kapalı pazaryeri ve otopark projemizin açılışını gerçekleştirdik. Demirci'de, Gördes'te, Salihli'de ve diğer ilçelerimizde otopark ve meydan düzenleme proje çalışmalarımız devam ediyor. Kısmen de olsa engellemeler olsa da artık bu inat etmeyi bırakıp olurlarının verilmesi gerekiyor ki biz de otopark ve meydan projelerimizi hayata geçirebilelim. Amacımız vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu ortamlarda yaşaması. Bu anlayışla hizmet üretiyoruz. Her zaman dediğim gibi, eser kazandırmak tek başına yeterli olmuyor. Ortaya konan bu güzel hizmetleri korumak ve görmek istediğimiz gibi bulmak da önemli. O açıdan bu otoparkın Manisa'mıza kazandırılmasında emeği geçenlerden öncelikle Allah razı olsun diyorum. Otoparkı kullanacak olan sürücü kardeşlerimden ve burayı işletecek olan kardeşlerimden tek beklentim; bu güzel eseri korumalarıdır. Kullandığımız eserleri koruduğumuz zaman, bizden sonra gelecek olanlara da fayda sağlamış oluruz. O açıdan otoparkımızın yenilenmesinde emeği geçen Fen İşleri Daire Başkanlığımıza, yüklenici firma yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun diyor, açılış törenimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı'nın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Ergün daha sona yenilenen yüzüyle hizmete giren Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı'nı davetliler ile birlikte gezdi.

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kültür Merkezi Yeraltı Otoparkı Yeni Yüzüyle Hizmette

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim