• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kültür Bakanı Ünal: "PKK Turistlere Türkiye’ye Gelmemeleri İçin Ölüm Tehditleri Yağdırıyor"

Kültür Bakanı Ünal: "PKK Turistlere Türkiye’ye Gelmemeleri İçin Ölüm Tehditleri Yağdırıyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinden Türkiye'ye gelmeyi düşünen turistlere yönelik Türkiye'ye...

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinden Türkiye'ye gelmeyi düşünen turistlere yönelik Türkiye'ye gelmemeleri konusunda ölüm tehditleri yağdırıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Finaline katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında "PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinden Türkiye'ye gelmeyi düşünen turistlere yönelik Türkiye'ye gelmemeleri konusunda ölüm tehditleri yağdırıyor ve aynı şekilde paralel yapı 160 ülkede Türkiye güvenlik açısından riskli bir ülkedir Türkiye'ye gitmeyin diye maalesef bir algı operasyonları yürütüyorlar" dedi.

Terör örgütünün ısrarla kendi nefretlerini, kendi öfkelerini, kendi şiddet sarmallarını bütün Türkiye'ye yaymak istediklerini vurgulayan Bakan Ünal, "Nasıl ki Diyarbakır'da, Şırnak'ta kazdıkları çukura Türkiye'yi çekmek istiyorlar ve açıklamalarında Diyarbakır'da ve Şırnak'ta olanlar İzmir'de ve İstanbul'da da olmalı diyerek şiddeti ve terörü bütün Türkiye'ye yaymak için bir çaba gösteriyorlar, aynı şeyi söylemleriyle de yapıyorlar. Provokatif, şiddet içeren söylemleriyle buna asla gelmemek, buna düşmemek bu provokatif söylemlere kapılmamak ve bizim asıl gündemimiz olan pozitif gündemimizde kalmamız gerekir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE GİTMEYİN DİYE BİR ALGI OPERASYONLARI YÜRÜTÜYORLAR"

PKK'nın Türkiye'ye gelecek turistlere ölüm tehditleri yağdırdığına dikkat çeken Ünal, şunları söyledi:

"PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinden Türkiye'ye gelmeyi düşünen turistlere yönelik Türkiye'ye gelmemeleri konusunda ölüm tehditleri yağdırıyor ve aynı şekilde paralel yapı 160 ülkede Türkiye güvenlik açısından riskli bir ülkedir Türkiye'ye gitmeyin diye maalesef bir algı operasyonları yürütüyorlar. Ama hamd olsun bütün bunlara karşı Dış İşleri Bakanlığımız, aynı şekilde Avrupa Birliği Bakanlığımız, büyük elçiliklerimiz ve geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanlığımız büyük bir tanıtım kampanyası başlattı. Kültür Bakanlığı olarak çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Sektör temsilcileri ve önümüzdeki dönemde de biz turizm alanında birilerinin yürüttüğü kara propagandaya rağmen herhangi bir şekilde büyük bir sorun yaşamayacağımıza inanıyorum. Bu konuda hükümet olarak gerekli tedbirleri aldık."

"UNESCO'YA SUR'LA İLGİLİ GENİŞ BİLGİ VERDİK"

Geçtiğimiz günlerde yapılan Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konsey toplantısında UNESCO Temsilcilerine de Sur'daki yıkımla ilgili bilgi verdiklerini de kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"UNESCO'nun Kültür Direktörü bizimle beraberdi ve UNESCO'ya bu konuda geniş bir bilgi verdik. Çünkü Sur içi UNESCO kültür mirası kapsamında. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte Sur içinde koruma ve yenileme çalışmalarımızla ilgili bilgi verdik ve terör örgütünün Sur'un içinde kazdığı hendeklerle, yerleştirdiği patlayıcılarla ve ağır silahlarla verdiği zararla ilgili UNESCO'yu bilgilendirdik. Bizim önümüzdeki süreçte hangi çalışmaları yapacağımızı, orada yürüteceğimiz restorasyon çalışmaları konusunda karşılıklı bir istişarede bulunduk. Yine bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza başlattığımız şehirlerin hafızası, şehirlerin kimliği ve şehirlerin kültür sanat üretmesi konusunda bizim üzerimize düşen çalışmalarla ilgili de bilgiler verdik. Sur'un içini de bu kapsam çerçevesinde ele aldığımızı aynı kapsam çerçevesinde İznik, İstanbul, Edirne, Kars, bilindiği üzere şimdi Ani Harabelerini de aynı şekilde bir çalışmaya tabi tutacağız. Bu konularda bilgi verdik ve Türkiye bu dönem Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Konseyi Başkanlığıydı. Başkanlığı Arnavutluk'a devrettik. Son derece faydalı bir toplantı oldu. Kültürel mirasın korunması konusunda da UNESCO ve diğer Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kültür Bakanlarıyla beraber bir ortak deklarasyon yayınladık."

Kültür Bakanı Ünal: "PKK Turistlere Türkiye’ye Gelmemeleri İçin Ölüm Tehditleri Yağdırıyor"

Kültür Bakanı Ünal: "PKK Turistlere Türkiye’ye Gelmemeleri İçin Ölüm Tehditleri Yağdırıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim