• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Küllerinden Doğan Bir Şehir Gaziantep

Küllerinden Doğan Bir Şehir Gaziantep
Gaziantep'in 94 yıl önce düşman işgalinden kurtulduktan sonra küllerinden yeniden doğduğunu belirten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bugün...

Gaziantep'in 94 yıl önce düşman işgalinden kurtulduktan sonra küllerinden yeniden doğduğunu belirten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bugün ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımlayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 94 yıl önce verilen mücadelenin ve dik duruşun milli mücadelenin en önemli safhalarından birisi olduğunu ifade ederek bu duruşun güçlü ve büyük Türkiye'nin temeli olduğunu belirtti.

Başkan Çıkmaz yaptığı açıklamada "Allah kimseyi vatansız ve bağımsızlıktan yoksun kılmazsın. Dün bu toprakların bağımsızlığı için düşman işgaline karşı canlarını veren, yaşamlarını, ailelerini feda eden Antepliler 94 yıl önce adeta küllerinden yeniden doğan bir kentin mimarı olmuşlardır. Bugünlerin temelinde bağımsızlık sınavı geçiren Türk milletinin asil fertlerinin kanları var, açlıkla sınavları var, yoksulluk ve yoklukla sınavları var. Antep Savunması dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrası kentimize en büyük ödül olan Gazilik unvanı verilmiştir. Günümüzün marka kenti Gaziantep'in temelleri geçmişten aldığı güçle oluşturulmuştur. O günlerde yaşanan tarihi olayları hafızalarımızda canlı tutmak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini her zamankinden çok sağlamak zorundayız. Bu gün buna gerçekten çok ihtiyacımız var. 25 Aralık tarihi Gaziantep'in küllerinden doğduğu bir tarih olarak yad edilmeli ve bunun kıymeti bilinmelidir. 94 yıl önce amansız bir savunmadan çıkan kentimizde sökük dikmek için bir terzi bulunamazken bu gün dünya tekstil merkezi konumuna gelen marka bir kentte yaşıyoruz. Dün acı zerdali ekmeğine muhtaç olan insanlarımız varken bu gün dünyanın en önemli gıda üreticisi ve tedarikçisi tesislerine sahibiz. Tarihimizden derslerimizi iyi almalı, sahip olduğumuz değerleri korumalı ve el ele omuz omuza kentimizi ülkemizi daha üst noktalara taşımaya devam etmeliyiz. Ülkemizi düşman işgaline karşı yokluklar içerisinde savunan şehitlerimizi ve milli mücadele gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin bir daha öyle acılar yaşamamasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim