• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kullanılmış jiletini getirene traş bedava

Kullanılmış jiletini getirene traş bedava
Kocaeli'nin Derince ilçesinde berberlik yapan Rasim Uyan, çöpe atıldığında doğal yaşama ve çevreye zarar veren jiletlere karşı savaş açtı.

Jiletlerin tıbbi atıklar kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Uyan, kendisine atık jilet getirenleri ücretsiz tıraş ediyor.

Berber Rasim Uyan, tıbbi atıklar kadar tehlikeli olduğunu belirttiği kullanılmış jiletleri geri dönüşüme kazandırmak için mücadele ediyor. Jiletlerin çöpe atılması sonucu sokak hayvanlarına ve çevreye zarar verdiğini belirten berber Uyan, kendisine 11 adet kullanılmış jilet getiren tüm vatandaşların saç ve sakal tıraşını ücretsiz yapıyor. Kampanyasına destek veren müşterilerini bir nebze de olsa ödüllendirmek istediği için ücretsiz tıraş hizmeti verdiğini söyleyen Rasim Uyan,
“Şırınga kadar tehlikeli olan bir şey atık jiletler, toplu iğneler, kalıcı makyaj iğneleri. Şırıngalar tıbbi atık. Bizimkine de kan bulaşıyor. Dolayısıyla bir sürü hastalık da olabilir o jiletlerde ve kalıcı makyaj iğnelerinde. Bunların çöpe atılmaması gerekiyor. Tüm canlıların sağlığı için çöpe atmayalım diyorum topluma. Biz hiçbir jileti çöpe atmıyoruz, topluyoruz. Çünkü Derince’de 100 berber var. 100 berberde yaklaşık 50 bin adet jilet bir ayda çöpe gidiyor. Ekonomik olarak da Türkiye genelinde düşünürseniz çok büyük bir rakam. Çünkü çeliğin geri dönüşümü var. Bunlar yapıldığında ülkemizin ekonomisine de katkı sunacaktır. Evlerde toplanan jiletler için de ayrıca bir proje oluşturduk. 11 tane jilet başlığını bize getirenlere ücretsiz sakal tıraşı yapıyoruz" dedi.

Kişisel bakım için kullanılan jiletlerin çöpe atıldığında hayvanlar için de tehlike oluşturduğunu ifade eden Rasim Uyan, "Bunların da sokak hayvanlarını yaraladığını, öldürdüğünü görüyoruz. Hatta bir kedinin ayağına jilet battığı için veterinere götürdüm. Tedavi ettirdim onu. Dolayısıyla beni çok üzdü. Tüm arkadaşlarımızın, özellikle berber arkadaşlarımızın, kullanılmış jiletleri çöpe atmamasını rica ediyorum. Biz jileti attığımızda o canlılar yemeğini ararken, yemeğinin içerisinden jilet çıkıp onu yaralıyor ve öldürüyor. Dolayısı ile duyarlı olmalıyız. Ben halkımızdan Allah’ın yarattığı hiçbir canlının zarar görmemesi adına biraz duyarlılık istiyorum. Yerel yönetimler, odalarımız, sivil toplum örgütleri, sokak hayvanları dernekleri, geri dönüşümcüler bunların hepsini birlikte çalışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yaptığı sosyal sorumluluk projelerinden dolayı 60'tan fazla başarı ve tebrik belgesi bulunan Rasim Uyan'ın müşterileri ise projeye bireysel olarak destek olmaya çalıştıklarını, getirdikleri jiletlerle bedava tıraş olduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim