• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kullanılmayan kağıt ve plastiklerden ambulans tasarladılar

Kullanılmayan kağıt ve plastiklerden ambulans tasarladılar
İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, fizik derslerinde geleceğin sağlık araç ve gereçlerini tasarlıyor.

İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, fizik derslerinde geleceğin sağlık araç ve gereçlerini tasarlıyor. Fizik öğretmenleri Zeynep İlken Sezer'in yönettiği projede, sürücülerin ambulanslara yol vermesi için daha büyük ve yukarıda siren lambaları olan ambulans tasarlandı.

Bornova'daki İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) 9. ve 10. sınıf öğrencileri Fizik öğretmenleri Zeynep İlken Sezer yönetimindeki projede, evlerinde kullanılmayan kağıt, plastik ve kartonlardan yeni nesil sağlık araç ve cihazları geliştirdi.

Proje fikrinin 9 ve 10. sınıflarda öğrencilerin dersleri daha yüksek motivasyonla takip etmesi düşüncesinden yola çıkarak ortaya çıktığını belirten Sezer, "10. sınıflarda elektrik konusu var. Öğrencilerime elektrik konusunu sevdirebilmek ve öğrencilerin düşünce yapısını biraz daha genişletebilmek için "sağlık ekipmanlarını elektrik devrelerinde nasıl tasarlayabiliriz" isimli bir proje hazırlamalarını istedim. Kendileri hayal edip, tasarlayıp, projelerini ortaya koydular. Öğrenciler böylelikle ileride meslek sahibi olduklarında kullanacakları cihazları da yakından tanımış oldular" dedi.

Eğitimde ezberden yana olmadığını anlatan Sezer, "Ezbere eğitimi arka plana atıp, öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptık. İleride vizyonları gelişeceği için eksik gördüğü noktalarda, "bu böyle olsa daha iyi olur" diyerek başka projeler geliştirebilirler" diye konuştu.

"Sürücülerin bu ambulansı görmemeleri imkansız"

Proje kapsamında öğrenciler birbirinden ilginç projeler geliştirdi. 10. sınıf öğrencisi Sezin Dalkıran, evdeki damacana ve diğer ev malzemelerini kullanarak ışıklı bir kuvöz yaptı. Yeni doğan bebeklerin bir çok sağlık sorunu yaşadığını anlatan Dalkıran, anne ve babalara moral vermek için ışıklı bir kuvöz tasarladığını söyledi.

Şeyda Çakmakçı isimli öğrenci ise sürücülerin yoğun trafikte arkalarından gelen ambulansı fark edebilmeleri açısından özel bir ambulans tasarladı. Siren lambası mevcut ambulanslardan daha yüksekte olan ambulansta, sesli uyarı mekanizmasını da güçlendirdiğini belirten Çakmakçı, "Bir çok sürücü arkasından gelen ambulansı çoğu zaman fark edemeyebiliyor. Bu yüzden çok uzaktan bile fark edilebilen bir ambulans geliştirdim" şeklinde konuştu.

Sevdiye Dalkıran isimli öğrenci ise borudan bir MR geliştirdi. Öğrenci, yetişkin ve çocuk hastaların korkmamaları için cihazı farklı materyallerle süslediğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim