• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kulislerde kabine heyecanı

AK Parti'de kabine değişikliğine yönelik kulisler hızlandı. Aday bakanların yerine kimler atanacak?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, aday olan bakanların yerine yapacağı atamaları bütçe görüşmelerinden sonra gerçekleştireceğine yönelik ifadeleri nedeniyle AK Parti'de kabine değişikliğine yönelik kulisler hızlandı. Bütçe görüşmelerinin tamamlanması planlanan 20 aralık cuma gününden sonra Başbakan Erdoğan'ın kabine değişikliğine yoğunlaşacağı ve Aralık ayının son haftasında da bakanları değiştirerek yeni yıla yeni kabineyle gireceği belirtiliyor.

KADINLARDA HEYECAN

Habertürk'te yer alan habere göre, Gaziantep Belediye Başkanlığına aday olan Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin'in yerine yapılacak atamaya ilişkin, bu dönem milletvekili olmamasına rağmen partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle etkinliğini sürdüren Nükhet Hotar'ın ismi listenin başında. İzmir Milletvekili İlknur Denizli ile partinin kuruluşundan bu yana MKYK üyesi olan Malatya Milletvekili Öznur Çalık da kadın adaylar arasında öne çıkıyor. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül'ün ismi de dillendiriliyor. Ancak Sanayi Bakanı Nihat Ergün'le aynı seçim bölgesinden olmasının Gönül'ün önündeki engel olabileceği belirtiliyor.

Hatay adayı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın kaydırılacağı beklentisi yoğun olarak dile getiriliyor. Anayasa konusundaki uzmanlığıyla öne çıkan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da güçlü adaylardan.

BİNALİ YILDIRIM FORMÜLLERİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konusunda birden fazla formül konuşuluyor. Başbakan Erdoğan'ın, sadece Yıldırım'a özel olarak, yerine bir atama yapmayıp müsteşar ya da bakan yardımcısıyla seçim sürecini geçirip, kazanamaması durumunda Yıldırım'ı yeniden Ulaştırma Bakanlığı'na getireceği dillendiriliyor. Bu formül işletilmezse Bakan Yıldırım'ın yerine daha önce Ulaştırma Müsteşarlığı da yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Yılmaz'ın yerine de İçişleri Bakanı Muammer Güler'in getirilebileceği vurgulanıyor. Kars Milletvekili Ahmet Arslan da bakan adayları arasında. Bir başka formül de şu: Yıldırım'ın yerine Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Bayraktar'ın yerine de Nurettin Canikli'nin getirilmesi.

www.istanbulhaber.com

 

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim