• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kula’nın Sütleri Süt Tozuna Dönecek

Kula’nın Sütleri Süt Tozuna Dönecek
Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal ilçede günlük 150 ton süt üretildiğini ve birlik olarak günlük 40 ile 60 ton arasında süt almayı...

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal ilçede günlük 150 ton süt üretildiğini ve birlik olarak günlük 40 ile 60 ton arasında süt almayı hedeflediklerini belirtti. Uysal üreticilerden almış oldukları sütleri süt tozu yapılması için Et ve Süt Kurumuna yollamaya başladıklarını da dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Süt üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, "Son aylarda süt fiyatlarında meydana gelen fiyat düşüşlerinden dolayı üreticilerimiz mağdur duruma düştü. Bizde 3 birlik olarak üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için mart ayı sonu itibariyle 1.15 TL'den çiğ süt alımlarına başladık." dedi.

KULA'DA 150 TON SÜT ÜRETİMİ GERÇEKLEŞİYOR

Kula ilçesinde günlük 150 ton süt üretimi gerçekleştiğini söyleyen Başkan Uysal, "Süt Üreticileri Birliği olarak günlük 40 ile 60 ton arasında süt almayı hedefliyoruz. Bu sütleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın talimatıyla süt tozu üretecek olan Et ve Süt Kurumuna her gün göndereceğiz. Ulusal Süt Konseyinin belirlemiş olduğu piyasa fiyatlarının 1.15 TL'nin üzerine çıkıncaya kadar birlik olarak süt alımlarına devam edeceğiz. Ayrıca her zaman üreticinin yanında olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere bakanlık müsteşarı Ali Koyuncu, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Kula İlçe Müdürü Bilgin Sarısu'ya teşekkür ediyorum." dedi.

Süt tankerinin Et ve Süt Kurumuna ilk sevkiyatının yapılması esnasında Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula ilçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu ve süt üreticileri hazır bulundu. Kula Kaymakamı Murat Güven ise, Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal'a üreticilere yönelik yapmış olduğu çalışmadan dolayı tebrik ederek, "Bu çalışmanın üreticilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kula’nın Sütleri Süt Tozuna Dönecek

Kula’nın Sütleri Süt Tozuna Dönecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim