• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar
Kula Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kula'nın sorunlarını çözmek için protokol, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının...

Kula Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kula'nın sorunlarını çözmek için protokol, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bir toplantı düzenledi.

Palabıyık Dinlenme tesisleri Kula sofrasında gerçekleştirilen yemekli toplantıda ev sahipliğini Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen yaptı. Toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, MHP İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Kula eski Belediye Başkanı Halil Gülcü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dokumacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Topal, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, Çiftçi Malları Koruma Başkanı İzzet Ersöz, oda yöneticileri, siyasi parti yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

YİĞEN: "BİZLER KULA İÇİN NELER YAPABİLİRİZ'

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, "Biz Kula için neler yapabiliriz. Diyerek protokol, siyasi parti yöneticileri ve oda yöneticilerini davet ettik. İlçemizde daha önce Deri, tekstil ve ayakkabı sanayi hareketli idi kriz nedeniyle bu sektörler çöktü. Artık her kesin eteğindeki taşları dökme zamanıdır. Bundan böyle Kula ekonomisi için ne yapmamız gerekir ve Kula'nın sorunları nelerdir. Onu tartışmamız gerekir. Kula'nın sorunlarını çözmemiz lazım." dedi.

KULA İÇİN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, "Kula için 24 saat çalışıyoruz. iktidar olarak bizim üzeremize ne düşüyorsa parti ayırımı yapmadan gerçekleştirmeye çalışıyoruz. AK Parti hükümeti olarak ilçemize yapılacak hizmetlerin ilçe başkanı olarak takipçisiyim." diyerek, Kula'da gündemden düşmeyen yeni hastana binası için çalışmaların sona yaklaşıldığını, taslak projelerinin hazırlandığını ve kısa süre içerisinde ihalesinin yapılarak inşaatının başlanacağını söyledi.

PROJELERİMİZİ TEK TEK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "Bu tür toplantıların sık sık olmasını arzu ediyoruz. Biz tartışmalara karşı değiliz. Biz yerel yönetim olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışıyoruz, yardımcı oluyoruz. Herkesin bir hayali olduğunu ve biz göreve geldiğimiz günden buyana Kula için 24 saat çalışarak projelerimizi gerçekleştirmek, hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz." dedi. İktidar ve Belediye yönetiminin farklı partilerin olmasına rağmen Kula için birlikten yana olduklarını kaydeden Başkan Tosun, "Kula'mız için birlikte çalışmalıyız. Ben bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ediyor ve bunun sık sık yapılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan ise, "Bu toplantıdan çıkacak kararlar inşallah Kula'mız için hayırlı olur. Daha önceki yıllarda da Ali Başkanımız bu tür toplantıda önderlik yapmıştı. Bu toplantıları sık sık yaparak Kula'mızın sorunlarını masaya yatırmalıyız." dedi.

CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga ise şunları söyledi: "Bu toplantıların Kula için katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bizim üzerimize ne düşerse biz her zaman hazırız."

MHP ilçe başkanı İbrahim Kilimci de, "Kula ilçesinde işsizlik büyümeye başladı. İşsizliği çözmek için biran önce yapılmak istenen organize sanayi bölgesinin biran önce yapılması gerekiyor. İş sahalarının genişletilmesi gerekiyor ve bunun için birlik olup Kula için çaba harcamalıyız." dedi.

Toplantıda Kula'da aciliyeti olan konular, işsizlik sorunu, yapılması planlanan kavşaklar, yapılacak olan devlet hastanesi, işsizliğin önlenebilmesi için organize sanayi ve alternatif iş kolları olarak tespit edilirken, Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan spor kompleksi ve üniversite öğrencileri için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Kula'ya KYK yurdu sözü alınması da görüşüldü.

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kula’nın Sorunlarına Çözüm Bulmak İçin Toplandılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim