• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü
Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ankara-Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaklığında Hazırlanan "Rekabet Gücü Ve İstihdam Olanaklarının...

Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ankara-Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaklığında Hazırlanan "Rekabet Gücü Ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa'da Staj" Adlı Avrupa Birliği Projesinin ilk yurtdışı hareketlilik faaliyeti tamamlandı.

Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan "Rekabet Gücü Ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa'da Staj" adlı Avrupa Birliği projesinin 1. hareketlilik faaliyetine katılan 30 öğrenci ile 3 öğretmen 21 günlük yurtdışı gezisinden yurda döndü.

Kulalı öğretmen ve öğrenciler ile proje ortaklarından Yozgat-Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Aydın-Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden projeye dahil olan öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla 6 - 26 Aralık 2015 tarihleri arasında 21 gün süren proje, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirildi. Bilgisayarlı Muhasebe alanında eğitim ve staj faaliyetine katılan öğrenciler, 21 gün boyunca meslek lisesine, mesleki yönlendirme merkezine (İş ve İşçi Bulma Kurumu), Ticaret ve Sanayi Odasına, Meslek Kolejine, mesleki eğitim merkezine, Düsseldorf Mali Müşavirler Derneğine ve sektörde faaliyet gösteren işletmelere teknik geziler düzenledi. Öğrenci ve öğretmenler ayrıca hafta sonlarında Amsterdam ve Brüksel gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilere katıldı.

Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Damar, proje hakkında bilgiler vererek, "Proje kapsamında farklı illerde faaliyet gösteren 3 okulun katıldığı hareketlilik faaliyeti sonunda öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına sahip oldular. Öğrenciler kişisel ve sosyal alanda da önemli kazanımlar edindiler. Farklı şehirlerden gelen katılımcılarla 21 gün boyunca birlikte çalışabilme, ekip ruhuyla hareket edebilme, randevulara zamanında gitme, zaman yönetimi, özgüven duygusu, çalışma disiplini, farklı dillerde iletişim kurabilme ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme becerisi kazandılar. Proje kapsamında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin kayıt altına alınması amacıyla yurtdışı ortaklarımızdan alınan sertifikalar öğrencilerimize önemli katma değer sağlayacaktır. Aldıkları sertifikalar sayesinde, mezun olduktan sonra yapacakları iş başvurularında rakiplerinden daha avantajlı bir konuma sahip olma imkanı yakalayacaklardır." dedi.

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kulalı Öğrenciler Almanya’dan Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim