• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kulalı minikler hem öğrendi hem eğlendi

Kulalı minikler hem öğrendi hem eğlendi
Manisa'da 22 Mart "Dünya Su Günü" dolayısıyla Kulalı minik öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel...

Manisa'da 22 Mart "Dünya Su Günü" dolayısıyla Kulalı minik öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Kula'daki İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni ziyaret etti.

MASKİ, "Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında Kula'da da bir program düzenledi. MASKİ'nin Kula'da hizmet veren dünya standartlarındaki içme suyu arıtma tesisini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileri bilgilendirildi. Her yıl 22 Mart'ta kutlanan "Dünya Su Günü" dolayısıyla Kulalı miniklere içme suyunun önemi ve israf edilmemesi yönünde farkındalık yaratmak için düzenlenen gezide öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi. Ziyarette öğrencilere Kula Belediye Başkan Vekili Mehmet Kavas da eşlik etti. Tesiste görev yapan MASKİ personeli miniklere ziyaretleri boyunca içme suyunun arıtılıp, musluklarımıza kadar geçen evreyi anlattı. Büyük bir merakla tesisi gezen minikler, su tasarrufu ve suyun korunması yönünde aktarılan bilgilerle tesisten mutlu bir şekilde ayrıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, 22 Mart "Dünya Su Günü" dolayısıyla il genelinde çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, minik öğrencilerin farkındalıklarını daha da arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Genel Müdür Yardımcısı Aslay, "Minik evlatlarımızı bu tarz organizasyonlarla bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Temiz su kaynakları hem ülkemizde hem de dünyada giderek azalmakta. Su tasarrufunu geleceğimiz olan evlatlarımıza anlatarak, onların bilinçlenmesine katkı sağlamak istedik. Miniklerimiz, Kula'da dünya standardında hizmet veren içme suyu arıtma tesisini ziyaret etti. Tesisteki deneyimli personellerimiz, içme suyunun nasıl arıtıldığını evlatlarımıza anlattı. Sağlıklı içme suyunun gelecekte büyük bir problem olacağını düşünürsek, suyun israf edilmemesi ve kıymetinin bilinmesi için, küçük yaşlarda çocuklarımıza eğitim vermeliyiz. Bu organizasyonlarımız her zaman devam edecek" dedi.

Kulalı minikler hem öğrendi hem eğlendi

Kulalı minikler hem öğrendi hem eğlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim