• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kulak çınlaması beyin tümörünün habercisi olabilir

Kulak çınlaması beyin tümörünün habercisi olabilir
Kulak çınlamasının bazen bir kulak tümörünün ya da bir beyin tümörünün habercisi olabileceği belirtildi.

Kulak çınlamasının bazen bir kulak tümörünün ya da bir beyin tümörünün habercisi olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Özel Ada Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Mehmet Hanege, kulak çınlamasının ve baş dönmesinin toplumda çok sık görüldüğünü belirterek mutlaka bu şikayetleri olanların uzman hekimlere başvurması gerektiğini söyledi. Bu şikayetlerle başvuran hastalar için denge merkezinde H-hit ve Vng gibi testler uyguladıklarını kaydeden Hanege, "Özellikle lokasyonun hangi bölgeden kaynakladığını,kulak kaynaklı mı olduğu yoksa, beyinden santral sinir sisteminden kaynaklı baş dönmesi olduğunun ayırt edilmesi açısından çeşitli testler uygulamaktayız. Bu testlerde öncelikle amacımız; baş dönmesinin sebebinin, nedeninin ne olduğunu, nereden kaynakladığını, tespit etmek, daha sonra ise eğer santral patolojiler varsa yani beyinle alakalı problemler varsa gerekli uzmanlara yönlendirmek" dedi.

"Kulak çınlaması toplumda kulak ardı ediliyor"

"Kulak çınlaması genellikle toplumda çok sık gözükür ve kulak arakası edilen çok fazla önemsenmeyen bir konudur" diyen Hanege, " Fakat bu çınlamanın kaynağını araştırmak gerekmektedir. İşitme testi ile bunun kaynağına bakmak lazım. İlaç kullanımlarını sorgulamak lazım. Buna eşlik eden hipertansiyon, diyabet gibi sistemik hastalıkların araştırılıp incelenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kulak çınlaması toplumda sık görülmesine rağmen sebebi bilinmeyen bir hastalık olduğunu vurgulayan Hanege, "Özellikle yüksek ses maruz kalan, fabrika ve inşaatlarda çalışan ya da meslek hastalıkları polis, asker gibi silah kullanımı olan ve özellikle Karadeniz'de çok sık sivil halkta da silah kullanımı vardır. Bunlara bağlı olarakta iç kulağın hasar almasıyla oluşan bir mekanizması vardır" ifadelerini kullandı.

Kulak çınlamasının mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade eden Hanege sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların yanında kulak çınlaması bazen bir kulak tümörünün ya da bir beyin tümörünün habercisi olabilir. Onun için incelenmesinde fayda vardır. Baş dönmesi ise çok müzmin bir hastalık, bundan dolayı insanların çok mağdur olduklarını görüyoruz yıllarca bu işle uğraşıp bir çözüme ulaşamayıp birçok hastamız var. Biz bu noktada bu testlerimizle, bu denge merkezimizle bu hastalara bir çözüm olmaya çalışıyoruz. Özellikle hastalarımızın "başımın neden döndüğünü bilmiyorum" sorusunun cevabını arıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim