• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kula ve Selendili vergi rekortmenlerine plaketli teşekkür

Kula ve Selendili vergi rekortmenlerine plaketli teşekkür
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Kula ve Selendi'de en çok vergi veren, en fazla ihracat yapan ve istihdam sağlayan, ayrıca odaya 35 yıldır kayıtlı olan...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Kula ve Selendi'de en çok vergi veren, en fazla ihracat yapan ve istihdam sağlayan, ayrıca odaya 35 yıldır kayıtlı olan üyelerine teşekkür plaketi sundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, vergi rekortmeni olan, en fazla ihracat yapan ve en çok istihdam sağlayan üyelerine yönelik yaptığı geleneksel ödül törenlerinden birini Kula'da gerçekleştirdi. Kula ve Selendi'deki üyelerini teşvik etmek ve onurlandırmak amacıyla ödül töreni düzenleyen Salihli TSO, iki ilçede bulunan toplam 51 üyeye plaket takdim etti.

Kula Egemen Tesisleri'ndeki ödül törenine Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Macun, Manisa Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Uslu, Kula Vergi Dairesi Müdürü Yusuf Ercan, Selendi Mal Müdürü Mehmet Bilgin, protokol üyeleri ve Oda'nın Kula ve Selendi'deki üyeleri katıldı.

Plaket dağıtımından önce bir değerlendirme konuşması yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Kula ve Selendi'nin ekonomilerinin iç açıcı olmadığını, oda olarak buralara katkı yapmaya çalıştıklarını anlattı. Kula ve Selendi'de tespit ettikleri eksiklikler hakkında bilgi veren Yüksel, odanın bu konularda yapacağı katkı hakkında şunları söyledi: "Kula leblebisi için coğrafi işaret tescili alınması için meclisten onay aldık. Tescilli bir ürün Kula'nın tanıtımına yarar sağlayacaktır. Bir sonraki adımımızı Selendi'nin fıstığına coğrafi işaret tescili almak olacaktır. Kula'da engellilerin tekerlekli arabalarına şarj istasyonu kurmak için de girişimde bulunduk. Bunu da en kısa zamanda merkezde, ulaşılabilir bir yere yerleştireceğiz. Selendi'ye SGK birimi kurulması için yaptığımız girişimler sonuç verdi, en kısa zamanda bu birim çalışmaya başlayacak."

Konuşmasında ekonomideki genel sorunlara da değinen Yüksel, finansman sorununu aşmak için verilen KOSGEB kredileri, TOBB'un nefes kredisi ve KGF kredilerinden çoğu üyenin sicilinin bozuk olması nedeniyle yeterince faydalanamadığını, müracaat eden 460 bin KOBİ'den ancak 45 bininin krediye ulaşabildiğini anlattı. İhracat yapan üyelere verilmeye başlanan yeşil pasaport ve yine vergisini düzenli ödeyen mükelleflere SGK primlerinde olduğu gibi yüzde 5 indirim uygulanmasının da olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Yüksel, istihdam konusundaki olumsuz gidişin ise endişe verici olduğunu vurguladı. Yüksel, "Biz iş dünyası temsilcilerinin savunduğu gibi, büyüme ve istihdama çözüm üretmek için sanayiye ve üretime katma değer üreten, ithalata bağımlı olmayan yerli üretimin ve ihracatın arttırılması gerekmektedir. Bunun için sanayi yatırımlarının ve tarımsal üretimin daha fazla teşvik edilerek desteklenmesi şarttır" diyerek, ülkemizin yıllardır en önemli sorunu olan terör belasından bir an önce kurtulması, komşularla olan iyi ilişkilerin sürdürülmesi konusunda da hassas davranılması gerektiğine vurgu yaptı.

Salihli TSO, ödül töreninden önce, Mart ayı Meclis Toplantısını Kula'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Aylık faaliyetlerin meclis üyelerine anlatıldığı toplantıda yapılan oylama ile Kula Leblebisi için coğrafi işaret tescili başvurusu yapılması ve Kula'ya engelli şarj istasyonu kurulması konusunda yetki alındı.

Kula ve Selendili vergi rekortmenlerine plaketli teşekkür

Kula ve Selendili vergi rekortmenlerine plaketli teşekkür

Kula ve Selendili vergi rekortmenlerine plaketli teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim