• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kula Devlet Hastanesine bir doktor takviyesi daha

Kula Devlet Hastanesine bir doktor takviyesi daha
Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 yıl sonra ortopedi doktorunun atandığı Kula Devlet Hastanesine yeni bir dahiliye uzmanı daha atanarak hizmet kalitesi artırıldı.

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 yıl sonra ortopedi doktorunun atandığı Kula Devlet Hastanesine yeni bir dahiliye uzmanı daha atanarak hizmet kalitesi artırıldı.

Manisa'nın Kula ilçesi Devlet Hastanesine yeni atanan dahiliye uzmanı Esma Pehlivan göreve başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayan Dahiliye Uzmanı Uz. Dr Esma Pehlivan yeni görevine başladığı gün 60 hastayı muayene etti.

Kula Devlet Hastanesi'ne tayini ile ilgili konuşan Uzman Doktor Pehlivan, "Kula'ya tayinimin çıktığını öğrendiğimde biraz ilçeyi araştırdım. Küçük, güzel, sıcak bir yer olduğu düşüncesi canlandı kafamda. Geldiğimde bir de insanlarının sıcak ve cana yakın olduğunu gördüm. Bu mesleğe başlarken şurası olsun burası olsun diye başlamadık. Vatanın her karış toprağında, hizmet bekleyen her vatandaşa hizmet vermek adına bu göreve başladık. Bundan sonra da Kula'ya, Kulalı vatandaşımıza hizmet vermek adına buradayım" dedi.

Hasta sayılarının zaman zaman hastanelerde fazla olabildiğine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Esma Pehlivan, "Bu durum ister istemez bir yoğunluğun oluşmasına neden oluyor. Yada içeride tedavi olan bir hastanın tedavisi uzun sürebiliyor. Bu da randevu sistemiyle gelen kişinin bazen beklemesine neden olabiliyor. Böyle durumlarda sağlık çalışanlarına vatandaşın sağduyu göstermesini rica ediyoruz. Ülkenin birçok yerinde benzer durumlardan dolayı yaşanan sağlık çalışanlarının darp edilmesini doğru bulmuyorum. Bizler vatandaşı sağlığına kavuşturmak isterken, vatandaş sağlık çalışanlarının sağlığına kastetmemeli" diye konuştu.

Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Onur Kahya ise şunları söyledi: "23 Mayıs tarihi itibari ile 80. dönem Devlet hizmet yükümlüsü kurası ile göreve atanan Dahiliye Uzmanı doktorumuz Uz. Dr. Esma Pehlivan ilçemize hizmet vermeye başlamıştır. Kula'da dahiliye hekiminin tek olmasından dolayı bazı vatandaşlarımız çevre ilçelere gitmek durumunda kalıyorlardı. Ancak yeni tayin olan arkadaşımızın gelmesiyle birlikte dahiliye uzmanı sayımız ikiye yükseldi. Bu sayede artık vatandaşımız çevre ilçelere gitmek durumunda kalmayacak. Hastanemiz daha fazla hastaya hizmet verebilecek" dedi.

Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Onur Kahya, yeni atanan Uzman Doktor Esma Pehlivan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim