• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kuğulu Park Yaza Hazırlanıyor

Kuğulu Park Yaza Hazırlanıyor
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, bölgenin cazibe merkezi Kuğulu Park'ta restorasyon çalışmalarını başlattı.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, bölgenin cazibe merkezi Kuğulu Park'ta restorasyon çalışmalarını başlattı.

Bahar aylarının gelmesiyle çalışmalarına hız veren Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kuğulu Park'ta düzenleme çalışmaları yaparak vatandaşların hafta sonlarında daha nezih ortamda piknik yapabilmeleri için hazırlıyor. Kuğulu Park alanında ilkel olarak kullanılan sulama sistemleri yenilenirken, otomatik fıskiyeli siteme geçilirken 21 bin metrekare alanda da çim ekimi yapılıyor. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın Seydişehir'in doğal zenginlikleri ve konum itibari ile bölgede önemli bir yere sahip olan Kuğulu Parkı'nda sulama sistemlerinin yenilenmesi talimatı vermesi ile çalışmalar kısa sürede tamamlandı.

Başkan Mehmet Tutal, "Kuğulu Park alanı vatandaşlarımızın hafta sonlarını aileleriyle, sevdikleri ile vakit geçirebilecekleri doğal bir ortam. Bu bölgede Kuğulu Vadisi Projemiz son hızıyla devam ederken, mevcut bölgelere de yenilikler getirdik. Sulama sistemlerini tamamen yenileyerek sistemli bir yapıya kavuşturduk" dedi.

Başkan Tutal, Kuğulu Park alanında 20 bin metrekarenin üzerinde çim alanının yıpranması nedeni ile yenilendiğini ve piknik alanlarının daha kullanışlı hale getirildiğini belirtti.

"TAHLİYE SULARI, AĞAÇ VE ÇİM SULAMALARINDA DEĞERLENDİRİLİYOR"

Kuğulu Park alanında bulunan binlerce metrekare alanın sulaması, Kuğulu İçme Suyu kaynağından bağımsız; yapay göletten faydalanılarak yapılıyor. Mevsim şartlarına göre Toros Dağlarının cazibeli sularını toplayan yapay gölet bölgenin sulamasına katkı sağlıyor. Kuğulu Vadisi Proje kapsamında DSİ'nin çalışmaları ile gölet alanı büyütülerek önemli ölçüde su kapasitesine sahip olunarak çevresine çok amaçlı fayda sağlayabileceği de belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim