• BIST 9592.17
  • Altın 2480.146
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.5822
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Kudüs’te gözaltına alınan 6 işadamı Kayseri’de Türk bayrakları ile karşılandı

Kudüs’te gözaltına alınan 6 işadamı Kayseri’de Türk bayrakları ile karşılandı
Kudüs'te İsrail polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 6 işadamı, Kayseri'de Türk bayrakları ile karşılandı.

Kudüs'te İsrail polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 6 işadamı, Kayseri'de Türk bayrakları ile karşılandı.

Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek için geçtiğimiz hafta Cuma günü Kudüs'e giden aralarında Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanvekili Celal Hasnalçacı'nın da bulunduğu 6 işadamını, İsrail polisi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan ve 15 gün Kudüs'e girmeme cezası verilen 6 işadamı, bugün Kayseri'ye döndü. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, aileleri ve arkadaşları tarafından Erkilet Havaalanı'nda Türk bayrakları ile karşılanan işadamları, duygulu anlar yaşadı.

KTO Başkanvekili Celal Hasnalçacı, "Kudüs bugün bizim olmadı, Kudüs 400 sene öncede bizimdi. Orada bizi bekliyorlar. Özellikle gitmemiz gerekiyor. Bütün gençlerin mutlak suretle her yıl 1 defa gitmesi lazım. Biz oraya gidersek orası uyanacak ve bizim olacaktır. Allah'ın hikmeti oralar tekrardan Müslüman diyarı olacak. Çünkü onların korku ve endişeleri Müslümanların tekrar yoğunlaşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Kayserili işadamlarına İsrail polisi tarafından baskı uygulandığını ve bu baskıların kendilerini yıldırmayacağını söyleyen KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, "Bundan 1 hafta kadar önce Kudüs'e bir grup iş adamımız gitmişti. Orada ziyaret esnasında Türk bayrağımızı açmalarından dolayı İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Arkadaşlarımız ile sürekli irtibat halinde olmaya çalıştık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na bu durumu hemen ilettim. Kendisi de çok gayret gösterdi. Arkadaşlarımızı da Kayseri'de karşıladık. Anlattıklarına bakılırsa gerçekten eziyet etmişler ve psikolojik baskı yapmışlar. İsrail özellikle ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesi ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarını açıklaması ve neticesinde BM'de yapılan oylamada bu görüşün hezimete uğraması belli ki hem ABD'yi hem de İsrail'i hüsrana uğratmış. Bunu hazmedemez hale gelmişler. Yaptıkları da onu gösteriyor. Türkiye'den giden iş adamlarının bu şekilde psikolojik baskıya maruz bırakılması, bunu hazmedemediklerini gösteriyor. Allah'a çok şükür Kudüs, hiçbir zaman İsrail'in olmayacak, orası İslam aleminin de çok kutsal bir beldesi. Ona da sahip çıkmak adına iş adamlarımızı veya diğer sivil toplum kuruluşları zaman zaman Kudüs'e gidip ziyaretlerde bulunacağız. Biz Kudüs'e sahip çıkmalıyız. Bunlar hiçbir zaman bizi yıldıramaz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim