• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kuddusi Müftüoğlu: Hakemlikte jenerasyon farklılıkları var

Kuddusi Müftüoğlu: Hakemlikte jenerasyon farklılıkları var
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, katıldığı bir panelde, eski dönem, kendi dönemleri ve günümüzün hakemleri...

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, katıldığı bir panelde, eski dönem, kendi dönemleri ve günümüzün hakemleri arasında Jenerasyon farklılıkları olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi'nde düzenlenen "Adil Oyun" programı kapsamındaki panele katılan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Müftüoğlu, hakemlikte bu dönemde koşu mesafelerinin arttığını da belirtirken, hakem yaşının ise 45'ten 47'ye çıkarıldığını ifade etti.

Türkiye'de spor kamuoyunun yakından takip ettiği iki önemli isim Rıdvan Dilmen ve Kuddusi Müftüoğlu, Üsküdar Üniversitesi'nde bir araya gelerek altyapısı, bugünü ve geleceği ile Türk futbolunu ve hakemliği konuştu.

Üsküdar Üniversitesi, Rıdvan Dilmen'in her hafta spor dünyasından konukları ağırladığı NTVspor'da yayınlanan "Adil Oyun" programına ev sahipliği yaptı. Dilmen'in bu haftaki konuğu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu oldu.

Rıdvan Dilmen'in sorularını cevaplandıran Kuddusi Müftüoğlu, "Türk futbolunda hakemlerin gelişimi ne durumda?" sorusuna, "Jenerasyon farklılıkları var. Koşu mesafeleri arttı. Bizim dönemlerimizle şuan ki dönemler arasında büyük farklılıklar var. FIFA hakemlerin, kendilerini iyi hissettikleri sürece, gerekli sağlık belgelerini sağladıkları sürece hakemlik yapmasına imkân sağlamaktadır. Türk futbolunda hakemlerin yaşını 45'ten 47'ye çıkardık." şeklinde cevap verdi.

Programda Üsküdar Üniversitesi öğrencileri konuklara birçok soru yöneltti. Bir öğrencinin Rıdvan Dilmen'e "Bugünün futbolcusu olsaydınız teknolojik altyapının bu denli önem kazandığı bu yıllarda kendinizi nerede görürdünüz?" sorusu üzerine, "Bu konuda mütevazı olamayacağım, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden birinde gayet rahat oynayabilirdim." diye cevap verdi.

Kuddusi Müftüoğlu bir öğrencinin, "Hakemlerin futbol oynayarak futbolu daha yakından tanıması, futbolcuyu anlaması açısından nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine ise "Hakemlerin futbol yorumlarında eksikliklerin olduğuna kısmen katılıyorum. Futbolculardan aktif futbol yaşamlarını bitirdikten sonra hakemlik yapmaları konusunda çalışmalar yaptık. Aktif futbolculuklarını bitiren futbolcuların 3-4 senelik bir süreç sonrası hakem olması için gereken çalışmaları yapacağız. Hakem olarak Süper Lig'de futbolcu olarak kazandıklarından çok daha fazla para kazanabilirler." cevabını verdi.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Rıdvan Dilmen ve Kuddusi Müftüoğlu'nun öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim