• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kudaka Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Semineri Düzenledi

Kudaka Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Semineri Düzenledi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Anahtar Çözümler programları kapsamında, Erzincan'da "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma: Ateşten Gömlek" konulu...

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Anahtar Çözümler programları kapsamında, Erzincan'da "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma: Ateşten Gömlek" konulu seminer düzenledi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın Anahtar Çözümler programları kapsamında, "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma: Ateşten Gömlek" konulu seminer düzenlendi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen ve Dr. İlhami Fındıkçı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminer programına; Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, kamu, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal; işletmelerin gelişmesi, uzun ömürlü olması ve kuşaktan kuşağa geçmesi için, kurumsallaşmanın zorunluluğuna dikkat çekti. Kurumsallaşamayan şirketlerin ikinci kuşaktan sonra ömrünü tamamladığının altını çizen Çakal, Türkiye'de özellikle aile şirketlerinin ikinci kuşakta çözülüp dağılmaya başladığını ve bu şirketlerin sadece % 2'sinin üçüncü kuşağa geçebildiğini belirtti.

Dr. İlhami Fındıkçı'nın sunumuyla devam eden seminerde; aile şirketlerinin temel özellikleri, avantajları ve dezavantajları, aile şirketlerinde yönetim, birinci kuşağın zorlukları, şirketlerin kurumsallaşamamasının nedenleri, kurumsallaşma sürecinde liderlik faktörü, başarılı liderlerin temel ve ortak özellikleri konu başlıkları ele alındı.

Programın sonunda konuşan Vali Süleyman Kahraman, düzenlenen seminerin çok verimli geçtiğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Dr. İlhami Fındıkçı, seminerin son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim