• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Küçükgüldal: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600'a çıkarılmalı

Küçükgüldal: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600'a çıkarılmalı
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Aydın Şube Başkanı Ömer Küçükgüldal, öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarının çözülmesi için ek...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Aydın Şube Başkanı Ömer Küçükgüldal, öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarının çözülmesi için ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerin katsayı ek göstergesinin yükseltilmesinin, ekonomik sıkıntılarının çözümü için gerekli olduğunu belirten Küçükgüldal, "Memurların maaşının hesaplanmasında kullanılan, hizmet sınıfları ve eğitim durumları ile kadro unvan ve derecelerine göre farklılık gösteren bir katsayı olan ek gösterge, birinci derece kadrolar için uygulanmak üzere 1500'den 8000'e kadar uygulanmaktadır. Ek gösterge rakamları memurların aylık ücretlerini, özellikle de emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilemektedir. Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına neden olmaktadır. Mevcut durumda öğretmenlere uygulanan ek gösterge 3000'dir. Eğitim öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak olanların öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları, hak ettiklerini maddi ve manevi yönden alamamaktadırlar. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, öğretmenlerin ek gösterge oranlarının 3600'e yükseltilmesi için eylem planı oluşturduk. Yapılan açıklamada, öğretmenlerin hem aldıkları eğitim gereği hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3600 göstergeyi hak ettikleri, öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek göstergenin 3600 olarak uygulandığını belirttik." dedi.

Öğretmenlerin ve birinci derece kadrolarda çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirilme yapılması gerektiğini belirten Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Küçükgüldal, "Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergeleri 3600'e yükseltili. Düşük ek gösterge, özellikle emeklilikte öğretmenlerin elini kolunu bağladığından, hizmet yılını doldurmuş birçok öğretmen emekli olmak istememektedir. Ek gösterge 3600'e çıkarıldığında öğretmenlerin büyük bir kısmı emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Aynı zamanda atama bekleyen genç öğretmenlerin önü açılmış, eğitim kadrosu tazelenmiş olacaktır." dedi.

Küçükgüldal: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600'a çıkarılmalı

Küçükgüldal: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600'a çıkarılmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim