• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Küçükçekmeceli Öğrenciler, Kırılması Güç Bir Rekora İmza Attı

Küçükçekmeceli Öğrenciler, Kırılması Güç Bir Rekora İmza Attı
Söğütlüçeşme Ortaokulu öğrencileri, Üsküdar Valide Bağ Şevket Aktalay Kros Parkuru'nda yapılan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Okullararası Kros...

Söğütlüçeşme Ortaokulu öğrencileri, Üsküdar Valide Bağ Şevket Aktalay Kros Parkuru'nda yapılan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Okullararası Kros Final Yarışmaları'nda 4 grupta birinci oldu.

Küçükçekmece'de eğitim veren Söğütlüçeşme Ortaokulu, atletizmde aldığı önemli derecelerle, büyük bir başarıya imza attı. Söğütlüçeşme Ortaokulu öğrencileri, Üsküdar Valide Bağ Şevket Aktalay Kros Parkuru'nda yapılan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Okullararası Kros Final Yarışmaları'nda Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler gruplarında birinci olarak, önemli bir başarıya imza attı.

Okulun 6'ncı sınıf öğrencisi Dilay Yıldızhan da, Ankara'da Türkiye genelinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'nda Türkiye birincisi olarak, okulunun başarısına başarı kattı. Söğütlüçeşme Ortaokulu ayrıca yıldız kızlar kategorisinde 6 yıldır üst üste İstanbul şampiyonu oldu.

"GELECEĞİN OLİMPİYAT SPORCULARINI YETİŞTİRECEĞİZ"

Geleceğin olimpiyat sporcularını yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Sami Özen, "Öğrencilerimiz bu kez de muhteşem bir başarıya adını yazdırdı. Çünkü Türkiye'de bu alanda 4 grupta da birinci olan başka okul yok. Puanlı atletizm dalında da başarılarımız devam ediyor. Hedefimiz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Onları, dışarının kötü ortamına karşı korumak. Bizim önemsediğimiz başka bir konu da, çocukların dersleri. Ama çocuklarımız derslerinde de çok başarılı. Onlara bu yolda gönüllü desteğini esirgemeyen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Serkan Öztürk'e çok teşekkür ederim. Öğretmenimizin fedakarca çalışmaları, Küçükçekmece Belediyesi'nin ve Küçükçekmece Kaymakamlığı'nın destekleri bizi bu noktaya getirdi" diye konuştu.

KISITLI İMKANLARLA GELEN BÜYÜK BAŞARI

Küçük bir okulda kısıtlı imkanlarla bu başarıyı yakaladıklarını belirten Özen, "Bu bölgede ailelerimizin maddi imkanları kısıtlı, bu yüzden okulumuza maddi olarak bir destek de bulunamıyorlar" diyerek, ilgililerden destek beklediklerini de ifade etti.

"6 YILDIR ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLAR"

Öğrencilerin başarısında büyük payı olan Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Öztürk de, 9 yıldır görev yaptığı Söğütlüçeşme Ortaokulu'nda önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, "Türkiye'de atletizm ve kros alanında Küçük Kız, Küçük Erkek, Yıldız Kız, Yıldız Erkek'te ilk kez dört dalda birincilik kazanarak, aynı zamanda yıldız kızlarımız 6 yıldır üst üste İstanbul şampiyonu olarak, kırılması güç bir rekora ve başarıya imza attılar. Bu başarının kaynağı, planlı ve prensipli çalışmaktır. Kar kış yağmur demeden çalışıyoruz. Puanlı atletizm, gülle, çekiç, disk atıcımız, uzun atlama, yüksek atlama alanlarında inanılmaz yetenekli öğrencilerimiz var. En önemlisi, bu çocuklarımız sokakta değil. Benimle birlikte antrenmanda gün geçiriyorlar" diye konuştu.

"TEMEL KARADENİZ, BİR AĞABEY HASSASİYETİYLE BİZİMLE İLGİLENDİ"

Öztürk, bu süreçte kendilerinden desteğini esirgemeyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür ederek, "Belediyemizin sağlamış olduğu imkanlarla minder alındı ve okulumuzun bahçesine kum havuzu yapıldı. Bu da ciddi anlamda bir katkıdır. Başkanımız Temel Karadeniz bizlere büyük destek veriyor. Bir ağabey gibi davranıyor. Çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

"BAŞARININ SIRRI: AZİM VE PLANLI ÇALIŞMA"

Türkiye birinciliğiyle büyük bir başarı yakalayan 11 yaşındaki Dilay Yıldızhan da azimli ve planlı çalışmanın başarıyı beraberinde getirdiğini ifade ederek, hedefinin olimpiyatlara hazırlanarak, daha büyük başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Söğütlüçeşme Ortaokulu, küçük kızlarda İstanbul genelinde toplam 314 okul arasında İstanbul birincisi, küçük erkeklerde toplam 311 okul arasında İstanbul birincisi, yıldız kızlarda toplam 283 okul arasında İstanbul birincisi, yıldız erkeklerde toplam 306 okul arasında İstanbul birincisi olarak önemli derecelere imza attı.

Küçükçekmeceli Öğrenciler, Kırılması Güç Bir Rekora İmza Attı

Küçükçekmeceli Öğrenciler, Kırılması Güç Bir Rekora İmza Attı

Küçükçekmeceli Öğrenciler, Kırılması Güç Bir Rekora İmza Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim