• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik
Küçükçekmece Belediyesi, Yeşilay Haftası'nda madde bağımlılığına karşı mücadele ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla...

Küçükçekmece Belediyesi, Yeşilay Haftası'nda madde bağımlılığına karşı mücadele ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Programda "Bağımlılığa Son" ve "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" mesajları verildi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin Yeşilay Cemiyeti Küçükçekmece Şubesi ile düzenlediği Yeşilay Haftası Etkinliği Sefaköy Armoni Park AVM'de gerçekleştirildi. "Bağımlılığa Son" ve "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" temalarıyla sağlıklı yaşama dikkat çekilen programa, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Güllüçayır ve Hamza Gönenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Yeşilay Cemiyeti Küçükçekmece Şube Başkanı Mehmet Öğcü katıldı.

Vatandaşlar ve gençlerden yoğun ilgi gören etkinlikte palyaço gösterisi, promosyon dağıtımı, çocuk yüz boyaması yapılırken, "Sigara İçme, Yeşil Elma Ye" sloganıyla vatandaşlara yeşil elma dağıtıldı. Küçükçekmece Belediyesi stantlarında ise vatandaşlara ikramlar sunuldu.

"AİLELERİMİZİ BİLİNÇLENDİRDİK"

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise konuyla ilgili ilçede yapılan çalışmalara dikkat çektiği konuşmasında, "İlçemizde geçen yıl "Temiz Okul Temiz Toplum Çözüm Sensin" projesini başlattık. Kalkınma Ajansımızın desteğini alarak daha da geniş kapsamlı olarak devam ettirme şansı bulduk. Anne ve babaların çocuklarını daha iyi tanıyabilmesi konusunda seminerler düzenledik. Özellikle madde bağımlılığına karşı tedbir alabilmeleri ve onların bilgi birikimlerinin arttırılması ve çocuklarının değişimlerinin farkına varmasını sağlayıcı programlardı. Bunların yanında çocuklarımıza da eğitim vererek daha güzel bir Küçükçekmece için projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

"MADDE BAĞIMLILIĞI SİGARA İLE PASAPORT ALMIŞ OLUYOR"

Gençlerde madde bağımlılığına karşı bir özenme olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır ise, "Küçükçekmece'de vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli üniversitelerimizin işbirliği ile "Temiz Okul, Temiz Toplum Çözüm Sensin" projesini gerçekleştirdik. Madde bağımlılığı, aslında sigara ile pasaport alan bir sorundur. Çünkü madde bağımlılığına giden ilk yol sigaradır. O yüzden kesinlikle çocuklarımızı sigaradan uzak tutmalıyız. Madde bağımlılığı sigara ile başlıyor" diye konuştu.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Etkinlikte konuşan Yeşilay Cemiyeti Küçükçekmece Şube Başkanı Mehmet Öğcü, "Burada yaptığımız etkinlikte amacımız vatandaşlarımızla buluşmaktı. Halkımızın bu konudaki hassasiyeti üst düzeyde. Bizler, bu etkinliklerle, Küçükçekmece Yeşilay Şubesi olarak bu konuda farkındalık oluşturmak ve Yeşilay'ı ilçemizde daha üst seviyeleri taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Küçükçekmece’de Yeşilay Haftası’na Özel Etkinlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim