• BIST 9493.75
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Küçük Validen İlginç Talep

Küçük Validen İlginç Talep
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü vesilesiyle Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna koltuğunu İbarahim Karaoğlanoğlu İlkokulu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü vesilesiyle Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna koltuğunu İbarahim Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencisi 5'inci sınıf öğrencisi Neva Gedikli'ye devretti. Gedikli, önce şehirdeki yeşil alanların arttırılmasını istedi, ardından ilkokuldaki ders sayısının azaltılması talebinde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen program, sabah saat 9.00 itibariyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Eskişehir Valiliği'nde devam eden programda, Vali Güngör Azim Tuna, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi Neva Gedikli'ye makam koltuğunu devretti.

"BEN BİR ÇOCUK OLARAK ESKİŞEHİR'DE KENDİME OYNAYACAK YEŞİL ALAN BULAMIYORUM"

Küçük vali, koltuğu devraldıktan sonra öncelikle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını söyledi. Ardından kendisinin birkaç isteğinin olduğunu dile getiren Gedikli, "Ben bir çocuk olarak Eskişehir'de kendime oynayacak yeşil alan bulamıyorum. Bu yüzden parkların ve yeşil alanların, ağaçlandırılmasının çok olmasını istiyorum. Bazı dışarılarda spor alanlarında da olduğunu düşünüyorum bu yüzden çoğaltılması gerektiğini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"DERSLERİN AZALTILMASINI İSTİYORUM"

Daha sonra Neva Gedikli, derslerle ilgili sorunlarına vurgu yaparak, "Derslerin azaltılmasını istiyorum, artık bizim dünyamızın, Türkiye'mizin daha barış ve mutluluk içinde olması daha iyi olur" şeklinde konuştu. Bu esnada basın mensuplarının derslerin azaltılmasına yönelik, "Milli Eğitim Bakanımız sizin bulunduğunuz şehrin vekili aynı zamanda biliyorsunuz. Derslerin azaltılması noktasında görüşecek misiniz?" sorusu üzerine küçük vali, "Bunu genellikle çoğu kişi istedi sınıfımdan da, yani görüşebilirim" diye konuştu.

Daha sonra sırayla Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdulkadir Öncel ve Şehit Barış Öztürk Ortaokulu öğrencisi Nehir Güçyeter, Vali Azim Tuna'nın koltuğuna oturarak Eskişehir hakkında dilek ve isteklerini söyledi. Ardından Vali Güngör Azim Tuna, koltuğunu devrettiği valilerle birlikte konuşma gerçekleştirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının 96'ncı yıl dönümü olduğunu ve 96 sene önce Kurtuluş Savaşı'nın verildiği bir dönemde, Ankara'da ilk defa yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin meclisi açıldığını söyledi. Vali Tuna, "Bunun 96'ncı yılını kutluyoruz bu vesileyle bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun diyoruz. Birlikte ne mesajı veriyoruz, bu topraklarda yaşayan geçmişte bu vatanın bağımsızlığı için canını feda etmiş olan şehitler gibi bugün yine bu millet için canını feda eden güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olursak, birbirimizi seversek, çocuklarımıza birbirini sevmeyi, birbirinin hakkına saygı duymayı, dostumuzu düşmanımızı tanımayı öğretirsek inşallah sizler ileride büyüyüp bu makama geldiğinizde, yine ülkemiz huzur ve barış içerisinde güçlü, özellikle barış içerisinde özellikle bilimde, sanatta, ekonomide hayatın her alanında insanlara daha üst seviyede hizmet veren ve dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini alacak şekilde yoluna devam edecektir diye inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, çocuklara çeşitleri hediyeler armağan etti.

Küçük Validen İlginç Talep

Küçük Validen İlginç Talep

Küçük Validen İlginç Talep

Küçük Validen İlginç Talep

Küçük Validen İlginç Talep

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim