• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Küçük Menderes havzasını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı

Küçük Menderes havzasını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Küçük Menderes Nehri havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Küçük Menderes Nehri havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayındır ilçesi Hasköy'de, havzanın 11. arıtma tesisinin temelini törenle attı. Törene CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, sağlıklı bir çevrede yaşamanın insanlığın en temel hakkı olduğunu belirterek, bu hakkın korunması için projeler ürettiklerini söyledi. İzmir'in çevre yatırımlarının, bu konuda öncü olmuş ülkelerle yarıştığını belirten Kocaoğlu, "Atalarımızdan devraldığımız kentimizi, çevremizi, dünyamızı gelecek kuşaklara daha sağlıklı, temiz teslim etmek zorundayız. Geleceğin kentini yaratırken geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmemek istiyoruz. Toprağımız, suyumuz, havamız kirlenmesin, çocuklarımız daha sağlıklı beslensin, yanakları kırmızı elma gibi olsun istiyoruz. Ürettiğimiz çiçekler bugün olduğu gibi yarın da mis gibi koksun, ineklerimiz daha çok süt versin, geleceğimiz süt gibi beyaz, süt gibi aydınlık olsun istiyoruz. İnsanlarımızın yüzü gülsün, gelir düzeyi artsın istiyoruz." dedi. Tire, Mordoğan, Foça Gerenköy, Kemalpaşa Ulucak, Dikili, Yeni Şakran, Selçuk, Kiraz, Beydağ ve Kemalpaşa Halilbeyli olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımı daha yapacaklarını sözlerine ekledi.

YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Bayındır'da 2009 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan arıtma tesisinin ardından Hasköy, ilçenin ikinci ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacak. Toplam 10 milyon 256 bin liraya mal olacak tesis, 2016 yılı sonunda tamamlanacak. Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı yerleşimlerinin evsel atık sularını arıtacak tesis, Hasköy ve Gerenler mahalleleri sınırları içerisinde, 10 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Günlük 2 bin metreküp artıma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin kişinin atık suyunu arıtacak tesiste, ileri biyolojik yöntemler kullanılacak.

Bu arada Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin evsel atıklarının tesise iletilmesi amacıyla 2 milyon 994 bin liralık yatırımla 8,7 kilometre uzunluğunda iletim hattı ve bir terfi merkezi imalatı da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes havzasında Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı ve Ayrancılar-Yazıbaşı ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini kurdu. Hasköy'ün de devreye girmesiyle tesis sayısı 11'e çıkacak.

Küçük Menderes havzasını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı

Küçük Menderes havzasını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı

Küçük Menderes havzasını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim