• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi
Gaziantep'te, Mekke'yi görme arzusunda bulunan iki kız kardeş, babalarını ikna etmeyi başardı.

Gaziantep'te, Mekke'yi görme arzusunda bulunan iki kız kardeş, babalarını ikna etmeyi başardı. Mekke'yi görme arzusu ile hazırlıklarını tamamlayan kız kardeşler, kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Gaziantep'in Araban ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Nehir ile 6 yaşındaki Fatma Kaya, aylardır annesi Rabia(28), babaannesi Fatma Kaya (65) ve anneannesi Emine Acet'in umre hazırlığı nedeniyle, meraklanarak, Mekke'ye gitmek istedi. Yaşları küçük ve zorlu yolculuk nedeniyle baba Mehmet Kaya, başta çocuklarının umre yolculuğuna sıcak bakmadı. Kız kardeşlerin Mekke'yi görme arzusu ve ısrarına dayanamayan genç iş adamı Mehmet Kaya, çocuklarına izin vermek zorunda kaldı. Hazırlıklarını tamamlayan Nehir ve Fatma kardeşler, annesi ve diğer yakınlarıyla birlikte Gaziantep havalimanına geldi. Havalimanında küçük umre yolcularını görenler şaşırırken, nereye gittiğini soranlara 3 yaşındaki Nehir, "Allah'ın evine gidiyorum. Orada herkese dua edeceğim" diye yanıt verdi.

Çocuklarını, eşini, annesi ve kayınvalidesini yolcu eden Mehmet Kaya da, çok farklı bir mutluluk yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

"Annem, kayınvalidem, eşim ve kızlarımı kutsal topraklara umre ibadeti için göndermeye karar verdim. Allah'ın izniyle onları kutsal topraklara göndermenin mutluluğunu yaşıyorum. Başta annem, kayınvalidem ve eşimi göndermeyi düşünüyordum. Kızlarım da gitmek istediğini söyleyince önce kabul etmedim. Sonra Mekke'yi çok görmek istediklerini, bana da dua edeceklerini söyleyince dayanamadım izin verdim. Kızlarımla vedalaşırken, farklı duygular yaşadım. Kızlarıma kutsal toprakları görmek küçük yaşta nasip oluyor. Onları kucaklayıp sevip öperken çok duygulandım. Allah, benim çocuklarım gibi tüm inanan ailelerin küçük çocuklarına da kutsal topraklara gidip ibadet etmeyi nasip etsin" dedi.

Kaya ailesi, akrabalarının duaları ile Suudi Arabistan'ın Cidde kentine uğurlandı.

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi

Küçük Kız Kardeşlerin Mekke Sevgisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim