• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Sadık Altıncan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ömer Salğın, "teknoloji ve tasarım" sergisinde teorik eğitimin yanında...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Sadık Altıncan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ömer Salğın, "teknoloji ve tasarım" sergisinde teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimde tasarladığı sandıktan kuluçka makinesiyle ilgi odağı oldu. Küçük bir sandık yapan küçük kaşif, sandığın içine yerleştirdiği yumurtalık, ampul, sandığın üstünde ise ısıyı otomatik olarak ayarlayan cihaz ve kablolar ile yaptığı kuluçka makinesinden 21 gün sonra civciv çıkaracak.

İskenderun Sadık Altıncan Ortaokulu'ndaki teknoloji ve tasarım sergisinde öğrencilerin birbirinden ilginç eserleri sergilendi. Okul müdürü Ömer Güler ile birlikte sergiyi gezen hayırsever iş adamı İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, yaptığı kuluçka makinesi ile dikkat çeken 7. sınıf öğrencisi Ömer Salğın'ı tebrik etti.

7. sınıf öğrencisi Ömer, teknoloji ve tasarım öğretmeni Pervin Türkoğlu gözetiminde kuluçka makinesi tasarladı. Makineden 21 gün sonra civciv çıkacağını ifade eden küçük kaşif, "Öğretmenime söyledim böyle bir projem var diye. Öğretmenim de nasıl yapmam konusunda bilgiler verdi. Yapmadan önce iyi bir araştırma yaptım. Daha sonra babamdan da elektrik kısımlarını yapması için yardım aldım. Sıcaklığın 37.5 derece, neminin ise ilk 18 gün 60, son 3 gün ise 55 derece olacak şekilde cihazımızı yaptım. Ve yumurtaları koyduğumuz günden itibaren 21 gün sonra bu yumurtalardan civciv çıkacak" dedi.

Öğrencisi Ömer Salğın'ın derslerde çok başarılı olduğunu belirten Pervin Türkoğlu ise, "Derslerdeki başarısını pratiğe döktü. İlgi duyduğu konuyu araştırarak, böyle bir proje tasarladı ben de uygun gördüm. Biraz zaman aldı. Süreci de iyi değerlendirdi. Yaptığı projeyi bizler de çok beğendik" diye konuştu.

Küçük kaşif Ömer Salğın, yaptığı kuluçka makinesine koyduğu yumurtalardan 21 gün sonra civciv çıkacağını belirterek, objektiflere poz vermeyi de ihmal etmedi.

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Küçük kaşif sandıktan civciv çıkartacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim