• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Küçük Göğüsler Öz Güven Eksikliğine Neden Oluyor

Küçük Göğüsler Öz Güven Eksikliğine Neden Oluyor
Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, genç kızlarda küçük ve vücutla orantısız göğüslerin öz güven eksikliği ve psikolojinin bozulmasına yol...

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, genç kızlarda küçük ve vücutla orantısız göğüslerin öz güven eksikliği ve psikolojinin bozulmasına yol açabileceğini söyledi.

İzmir'deki Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, genç kızlarda göğüsleri çok küçük, vücutla orantısız olmasının bir çok sorunu beraberinde getirebileceğini ifade etti. Bu konunun genellikle ergenlik yıllarında konuşulmaya başlandığını anlatan Dr. Tuna, "Genç kızlarda özellikle ergenlik yıllarında bu konu gündeme geldiğinde bir travmaya yol açabiliyor. Kişi kendinde eksiklik duyuyor, öz güven eksikliği oluşuyor, psikolojisi bozuluyor. Hayatın diğer alanlarından da kendini geri çekiyor. Giyimle ilgili sıkıntı yaşıyor, cinsellik açısından etkiliyor. Kişinin öz güvenini ve hayat kalitesini düşüren bu durum aslında sağlıkla doğrudan ilintilidir. Göğüslerin küçük olmasının gelişimle ilgisi olabilir. Genellikle gebelikten sonra memelerin büyüdüğü söylenir. Ancak bazen küçülme de olabilir. Kaza-travma sonucu ya da memedeki bir kitlenin alınması sonucu memede küçülme gelişebilir" dedi.

"MEME PROTEZİ SEÇERKEN ÇOK ÖZENLİ DAVRANIYORUZ"

Meme büyütme operasyonlarında en çok tercih edilen yöntemlerden birinin meme protezi olduğuna işaret eden Dr. Tuna, "Biz protez seçimi yaparken sertifikasyonları, onayları tam olan, istatistiki bilgisi olan ve bunları bize gösterebilen firmaları tercih ediyoruz. Slikonların patlaması çok zordur. Günümüzde üçüncü jenerasyon protezlerde iki kat silikon kılıf ve akışkanlığı oldukça azaltılmış silikon jel kullanılıyor. Bunları bıçakla kesseniz dahi patlamıyor, kitlesini koruyor. Ancak trafik kazaları ya da şiddetli kesici ve delici alet yaralanmalarında patlama riski olabilir" diye konuştu.

"MEME ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGAN"

Memenin kadın ve erkek bedeninin en önemli uzuvlarından biri olduğunu kaydeden Dr. Tuna, şunları söyledi:

"Meme kadının bedensel imajındaki en önemli uzuvlardan biridir. Omuz genişliği, kalça genişliği, göğüs genişliği, bel-kalçanın göğüsle orantısı bizim ilgili konulardır. Bunun dışında göğüs aynı zamanda bir emzirme organıdır. Cinsel hayatta da yeri vardır. Yani fonksiyonel bir organ. Bu yüzden hem fonksiyonu ve kozmetiğiyle ilgileniyoruz. Mesela ne yapıyoruz. Küçük memeleri büyütüp büyük olanları küçültüyoruz, asimetri varsa onu düzeltiyoruz. Bunun dışında meme kanseri günümüzde oldukça sık görülen bir tür. Ortalama her 10 kadından birinde görülüyor ve meme kayıplarına sebep olabiliyor. Bu çok yıkıcı etkisi olan bir durum olabiliyor. Biz de plastik cerrahi olarak işin bu kısmında yer alıyoruz. Memenin tamamı ya da bir kısmı alındığında aynı şekilde kozmetik olarak kadını mutlu edecek, onlara eksiklik yaşatmayacak bir çalışma için elimizden geleni yapıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim