• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Küçük Gelinin Öldürülme Davası

Küçük Gelinin Öldürülme Davası
Samsun'da, 15 yaşında evlenen, 17 yaşından ise kafasından vurularak öldürülen 1 çocuk annesi kadının olayla ilgili tutuklanan kocasının yargılanmasına...

Samsun'da, 15 yaşında evlenen, 17 yaşından ise kafasından vurularak öldürülen 1 çocuk annesi kadının olayla ilgili tutuklanan kocasının yargılanmasına başlandı. Koca olayın intihar ettiğini, kızın ailesi ise kızlarının öldürüldüğünü iddia ettiler.

Olay, Tekkeköy ilçesi Kerimbey Mahallesi'nde 23 Ağustos 2015 tarihinde meydana geldi. Evde tabancayla kafasından vurularak ağır yaralanan 17 yaşındaki 1 çocuk annesi Bahar Bakırcı, Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bahar Bakırcı, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bahar Bakırcı'nın resmi nikahsız eşi 20 yaşındaki Selçuk G., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Selçuk G.'nin eşinin silahı kafasına dayayarak intihara kalkıştığını, olayı engellemek için hamle yaptığında tetiği çekerek kendisini vurduğuna dair verdiği ifadeyi soruşturmayı yürüten savcı "suçtan kurtulmaya yönelik" değerlendirerek hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1,e maddesine göre "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası istemiyle dava açtı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık Selçuk G. kendini savunarak, "Bahar Bakırcı ile 2 yıl önce birbirimizi sevdiğimiz için kaçarak evlendik. Ancak Bahar'ın yaşı küçük olduğu için resmi nikah kıyamadık. Bahar kaçarak evlendiği için ailesi ile arası açıktı. Son bir yıldır görüşmeye başlamışlardı. Bahar annesi ile görüşmeye başlayınca ayrı evde kalmak istiyordu. Biz babam ve annem ile aynı evde kalıyorduk. Bahar ile zaman zanan ayrı ve çıkma konusunda aramızda ağız tartışması oluyordu. Askere gider gelirim hem para biriktirir hem de nikahımızı yapınca ayrı eve geçmeyi düşünüyordum. Olay günü aramızda ağız tartışması çıktı. Annem aramıza girip ayırdı. Ben bu sırada evden dışarı çıktım. Bir süre sonra eve geri geldiğimde Bahar'ın elinde silah vardı. Önce bana doğrulttu. Daha sonra da kendi kafasına doğrultup kendini vuracağını söyledi. Ben silahı almak için bir atım atıp hamle yapmak isterken kendini vurdu. Evden dışarı çıkıp yardım istedim. Eşimin psikolojik sorunları vardı ancak doktora götürmedik. Eşimi ben vurmadım. Suçsuzum" dedi.

Bahar Bakırcı'nın annesi Güllü Bakırcı ve babası Birol Bakırcı damatlarını suçlayarak kızlarının cinayete kurban gittiğini belirtip şikayetçi olduklarını söylediler. Bakırcı ailesinin avukatı Ata Giritli ise olayın intihar değil, cinayet olduğunu ileri sürdü. Duruşmada dinlenen tanıkların ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çeken Avukat Ata Giritli, "Olay yerindeki polis krokisi olayın cinayet olduğunu gözler önüne seriyor. Tabancadan çıkan boşkovan tuvaletin yakınında bulundu. Bu da Bahar Bakırcı'nın öldürülüp yatak odasına taşındığını gösteriyor. Olaydan sonra silah saklanmış ve intihar süsü verilmiştir. Olay yerinde kuru sıkı tabanca koymuşlar. Olayın oluş şekli yakın ateş değil, bitişik ateş değil. Bu cinayeti Selçuk G.'nin işlediğini düşünürsek babası Aydın G. de suç delillerini yok etmek suçundan yargılanmalı. Bu konuda Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca öldürülme olayında kullanılan tabancada Bahar Bakırcı'nın parmak izine rastlanmamıştır" diye konuştu.

Selçuk G.'nin babası Aydın G., evin yanında kömür kırarken silah sesi duyduklarını ve oğlunun koşarak evden dışarı çıktığını iddia ederek, " "Baba gelinin intihar etti" dedi. Biz eve koştuğumuzda Bahar'ı hastaneye gönderdik. Ben evde kaldım ve silahı yerden alıp çekmeceye koydum. Kızım da yatak odasındaki kanları temizledi. Bunun suç olduğunu bilmiyorduk. İlk defa başımıza böyle bir şey geldi" şeklinde konuştu.

Savcı, tabancadan elde edilen saç örneği ve kan izinin Adli Tıp Kurumu'ndaki Bahar Bahar Bakırcı'nın DNA profillerini uyup uymadığının ve Bahar Bakırcı'nın kafasındaki deri altında tespit edilen sis izinin yakın atış veya uzak atışta mı meydana gelip gelmediğinin tespit edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Selçuk G.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Küçük Gelinin Öldürülme Davası

Küçük Gelinin Öldürülme Davası

Küçük Gelinin Öldürülme Davası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim