• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor
Elazığ'da lise öğrencilerinin bir sınıfta başlattığı ve tüm okulu kapladığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında toplanan yardım malzemeleri,...

Elazığ'da lise öğrencilerinin bir sınıfta başlattığı ve tüm okulu kapladığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı ekibi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı.

Elazığ'da 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Suriyeli ve ihtiyaç sahibi aileler için "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında yaptığı çalışmada koltuk takımlarından, televizyona, gıdadan, giyime kadar kamyonlarca yardım malzemesi topladı. Proje koordinatörü Tesisat Bölümü Öğretmeni Ali Can Kaplan ile öğrenciler, topladıkları yardımları ailelere ulaştırmak için çalışma yaptı. Adresleri tek tek öğrenciler tarafından belirlenen aileler için ihtiyaç malzemesine göre paketleme yapan öğrencilere, çalışmadan etkilenen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da destek oldu. Okulda öğrencileri ve idarecileri ziyaret eden Yanılmaz, "Gönül Köprüsü" projesine "Hayır Çarşısı" ekibini de projeye dahil ederek yardımların ailelere ulaştırılması talimatını verdi. Hayır Çarşısı ekibi ile öğrenciler, toplanan malzemeleri, belediyeye ait araçlarla daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi alilere ulaştırmaya başladı.

Böyle bir çalışma içerisinde oldukları için mutluluklarını dile getiren öğrenciler, evlerinden ve komşularından topladıkları ihtiyaç fazlası malzemeleri okula getirdiklerini ardından da ailelerin ihtiyacına göre paketleme yaparak dağıtmaya başladıklarını söyledi.

"100 AİLEYE YETECEK MALZEME TOPLADIK"

Proje koordinatörü Tesisat Bölümü Öğretmeni Ali Can Kaplan, "Gönül Köprüsü projesi kapsamında yaklaşık 1 aydır devam etmekte olan hazırlık aşamamızın okulu olarak son ayağına geldik. Son ayağına geldiğimiz noktada sıkıştığımız bir an oldu. Bu anda eşyaları iletim konusunda nakliye sıkıntısı yaşamaya başladık. Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz ile iletişime geçtiğimiz de bize seve seve yardımcı olabileceklerini ilettiler. Hayır Çarşısı ekibi ve Başkanımız Mücahit Yanılmaz'da okulumuza gelerek eşyaların ilgili ailelerin teslimini gerçekleştirmesinde yardımcı oldu. Topladığımız bu eşyaları öğrencilerimiz kendi tespit ettikleri evlere kendi tespit ettikleri ekiple birlikte bugünden itibaren dağıtmaya başlayacaklar. Hayır Çarşısı ekibiyle koordineli bir şekilde onların bir kolu olarak devamlılığını sürdürecek. Yaklaşık olarak 100 aileyi tespit ettik. Hepsine ulaşabileceğimiz kadar malzeme var elimizde. Fakat hepsi irili ufaklı malzemeler olduğu için biz şuan acil olan belirlediğimiz 10 evi komple A'dan Z'ye dizebileceğimiz şekilde eşyaları götürüp, geri kalan eşyaları ise Hayır Çarşısı ekibine aktaracağız. Bu kişilerin oraya ulaşmasıyla Hayır Çarşısı eliyle bu yardımları almaları sağlayacağız" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BU YAŞTA BUNU YAPMASI ÖRNEKTİR"

Böyle bir sosyal faaliyetin içinde olmanın geleceğe ne kadar emin adımlarla yüründüğünün bir işareti olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Çünkü veren elden alıp ihtiyacı olanlara vermek, alan ellere vermek oraya ulaştırmak en hayırlı hizmetlerden bir tanesidir. Bunu öğrencilerimizin bu yaşlarda yapması inşallah gelecekte de daha çok yapacaklarının işaretidir. Biz evde yemeğimizi yerken o gün evinde yemeği olmayanları da düşünerek yediğimizde o görevimiz bir anlam ifade eder. Evimiz de sıcakta otururken evinde yakacak odunu olmayan, kömürü olmayan insanları düşünüp soğukta ders çalışan çocuklarında halini düşünüp evimizin kıymetini anlarsak çok mükemmel bir hayat tarzımız olur" diye konuştu.

"BİRLİKTE HAREKET EDİLEREK İHTİYACI OLANLARA ULAŞAÇAĞIZ"

Elazığ Belediyesi olarak yaptıkları ana etkenden bahseden Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti:

"Birlikte bir gücüz. Hep birlikte daha büyük hizmetlere imza atacağız, daha büyük hizmetler yapacağız. Hayır Çarşısı böyle doğdu. Hayır Çarşısı evlerde bulunan kullanmadığımız eşyalardan ihtiyacımız olmadığı eşyalardan alıp diğer ihtiyacı olanlara bu eşyaları vermektir. Bazen gideriz bir markete alış veriş merkezine gördüğümüzü alırız. Ama evde o çok az kullanılır veya hiç kullanılmaz. Şimdi evlerde yer işgal eden bunları biz Hayır Çarşısıyla alıyoruz. İhtiyacı olanlara veriyoruz. Dolayısıyla burada inşallah Elazığ Belediyesi de sizlerle birlikte bu ihtiyacı olmayan malzemeleri alıp ihtiyacı olanlara vereceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. Tabi belediyenin orada eli kolu daha güçlü, imkanları daha fazla, araçları daha fazla."

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Okul Müdürü Fetullah Kılınç ve proje koordinatörü öğretmen Ali Can Kaplan ile öğrencilerden bilgi almasının ardından "Hayır Çarşısı" ekibi öğrencilerle birlikte toplanan malzemeleri kamyonetlere yüklenerek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı.

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Küçük Bedenlerin Topladığı Yardımlar ’Hayır Çarşısı’ İle Adreslerine Ulaştırılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim