• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, koltuğunu Fatih Canik İmam Hatip Lisesi 7. Sınıf...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, koltuğunu Fatih Canik İmam Hatip Lisesi 7. Sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu'ya bıraktı.

Başkanlık koltuğunu devralan Başkan Zorlu, hizmetlerinden dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, okuluna kütüphane ve spor tesisi kazandırmak istediğini kaydetti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Milli Mücadele'nin baş şehri Samsun'da da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinliği kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin konukları Fatih Canik İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri oldu. Okul Müdürü Zekeriya Özkan, Müdür Yardımcısı Naziye Çetin, 7. Sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu, 6. sınıf öğrencisi Mevlüt Emre Sezgin, 6. sınıf öğrencisi Zümra Tuncer ve 5. sınıf öğrencisi Enes Ünyeli'nin yer aldığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın koltuğunu 7. Sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu aldı.

Makama oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrunnisa Zorlu, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın sahil düzenleme, Amisos Tepesi ve raylı sistem gibi önemli çalışmalara imza attığını belirterek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Samsun'un problemlerinden bahseden Başkan Zorlu, "Çarpık kentleşme, en büyük problemlerimizden bir tanesi. Projelerimizi gerçekleştirirken çocuklara daha fazla yeşil olan, oyun parkları imkanı sunmamız gerekiyor. Çocuklarımızın sağlıklı yaşam sürmesi için bisiklet kullanımını teşvik edip ve bisiklet yolları yapmalıyız. Çocukların bilime olan merakından dolayı plenetoryum çalışmalarına biraz daha hız vermeliyiz. Okulumuza kütüphane yapılırken kitap takviyesi istiyoruz. Okullarımızda da spor alanları yok. İlçemize spor kompleksi yapılabilir. Kent kimliği oluşturmalıyız. Projelerde de öğrencilere söz hakkı vermeliyiz. Bilimde ve sanatta Samsun, örnek bir şehir olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Zorlu, "Açlıktan, savaştan ölmeyen, istismara uğramayan çocuklar istiyoruz. Biz bütün dünyadan, bütün Türkiye'den barış istiyoruz. Beni ziyarete geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Yarının büyükleri sizler olacağınız için sorumluluğumuz çok büyük. Çok okuyun, çok çalışın. Bilime, edebiyata, sanata çok önem verin. Gaflet ve uyuşukluktan uzak durun. Çünkü bunlar ülkemizi çok geriletir. Varlığınızı her ortamda hissettirin. Kendinize güvenin. Doğru olan Hak yolundan ayrılmayın. Çünkü sadece Türkiye'nin değil, bütün Müslümanların size ihtiyacı var. Ben de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Samsun'u modern imkanlarla beraber tarihi ve kültürü ile uyumlu, sporda, sanatta, sağlıkta ve bilimde örnek bir şehir haline getireceğim" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, hediyeler verdi. Çocukların spor ve oyun alanları konusundaki taleplerinde çok haklı olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Kentsel planlamaları yapılırken çocukların oyun alanlarının ayrılması noktasında ilçe belediyeleri yeterince hassas davranmıyorlar. Davransalar da arsa ve mülk sahiplerinin kendi menfaatleri için belediyelerin yeşil alan ayrılması talebine direnç gösteriyorlar. Bu konuda da yoğun mücadele ediyoruz. Hayırsever bir ağabeyimizin bağışladığı alanı, talebi üzerine Emine Kefeli Parkı yaptık. Bu oyun alanı isteklerinizde haklısınız. Bu mücadeleyi daha etkili şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Halk kütüphanelerine bütün ilçelerin ihtiyacı var. Bu ihtiyaç, genlik merkezlerinde düşünülebilir. Canik'te yapılında kütüphane onun içine konulabilir. Başkanımızın bahsettiği konularla ilgili çalışıyoruz. Kent kimliği konusunda bütün kentler, şehirler birbirine benzemesin istiyoruz. Şehirler birbirleriyle rekabet etsin istiyoruz. Samsun'da başkalarını taklit etmiyoruz. Kendi içimizde kendi dinamiklerimizle donatarak şehrimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Samsun'u ulaşımında modern bir yapıya kavuşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Genç başkanımızın taleplerini çok yerinde buluyorum. Gelecek sene işitme Engelliler Olimpiyatı olacak. Şehrimizi bu Uluslararası Olimpiyata hazırlıyoruz. Bu olimpiyatın Samsun'un dünyaya tanıtımı için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Yine şehrimizde turizm potansiyelimizi yükseltmeye çalışıyoruz. Turistlerin Samsun'a gelmesi için yapılması gereken çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Rahat edecekleri yayla ortamını ve potansiyelleri hazırlıyoruz. Bunlar gelirse şehirde turizme bağlı bütün sektörler olumlu etkilenecektir. Estetiğe çok önem veriyor, çarpık yapılaşma ile yoğun olarak mücadele ediyoruz. Bu nedenle de koşmaya, çalışmaya devam edeceğiz."

Ziyarette öğrencilere kitap hediye eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, hatıra fotoğrafı da çektirerek, Samsunum-1 Gemisi ile okul gezisi ve Çanakkale Gezisi'nde gerekli destekleri vereceklerini de sözlerine ekledi.

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Küçük Başkanın Büyük Hedefleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim