• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde "Mars'ta Bir Gece" programına katılan yakın uzay ve havacılık meraklısı öğrenciler, geceyi merkezdeki çadırlarda geçirdi.

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde "Mars'ta Bir Gece" programına katılan yakın uzay ve havacılık meraklısı öğrenciler, geceyi merkezdeki çadırlarda geçirdi. Kanada'dan gelen bilimse aletlerle Mars'ı yaşayan öğrenciler Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris'in uzay tecrübelerini dinledi.

Öğrencilerin okullarında gördükleri teorik bilgileri uygulamaya geçirmeleri ve bilime meraklı bir nesil yetiştirilmesi amacıyla kurulan ve düzenlediği etkinliklerle bilimsel farkındalık oluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, uzay ve havacılığa meraklı çocukları geceleme etkinliğinde buluşturdu. "Mars'ta Bir Gece" adı altında düzenlenen bilimsel geceleme etkinliğine katılan 10-14 yaş arası yaklaşık 50 bilim meraklısı, astronot kıyafetleri giydi, BTM içinde kurulan çadırlarda konakladı, teleskopla ile gökyüzünü inceledi.

UZAYI, ASTRONOTTAN DİNLEDİLER

Etkinliğe katılan çocuklar, Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris'in ağzından uzayın gizemini dinledi. Ardından spor oyunu ile devam eden gecede katılımcılar Facing Mars Sergisi içerisinde macera dolu bir Survivor oyunu oynadılar. Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris dev ekranda katılımcılara uzay, astronotluk ve gökyüzü ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Faris'in 1987 yılında uzay yolculuğu esnasında çekilen video görüntülerini de paylaştığı sunumda katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Astronotların ne tarz eğitimlerden geçtiği, nasıl hazırlandıkları, uzayda neler yapıldığı ile alakalı sorular soran katılımcılara Faris tecrübelerini aktardı. Bilim atölyelerinde kavanozlardan led lambalı bir gece lambası yapan öğrenciler ardından macera dolu takım oyunlarına başladılar. Max-Flight, Simülatörler, Planetaryum, Mars'ta Yürüyüş ve Cambaz Bisikletine binen katılımcılar eğlencenin doruklarına çıktı.

"HERKESE TAVSİYE EDERİM"

Marsta Bir Gece etkinliğine katılan 5. Sınıf öğrencisi Eren Güneş, "Burada bize Mars'ın nasıl bir yer olduğunu, astronotların uzaydaki yaşam koşullarını anlattılar ve simülatörler ile gözlemleme fırsatı bulduk. Çok sayıda bilimsel deney gördük ve çok eğlendik. Bu etkinlik çok güzel, herkese tavsiye ediyorum" dedi.

"UZAY GELECEK NESİLLERİMİZİNDİR"

Bilim dolu gecede çocuklara uzay tecrübelerini anlatan Suriyeli Astronot Muhammed Faris, "Bence bu muhteşem bir deneyim. Buradaki ekipmanların, yapılan etkinliklerin çocukları ne kadar mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığı görebiliyoruz. Uzay adına önemli olan yeni nesildir. Önümüzdeki yıllarda bu nesil uzaya çıkacaktır. Ayrıca onların ilgisini görmek de beni oldukça heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor

Küçük Astronotlar İkinci Kez ’Mars’a Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim