• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kucaklarında bebekleri ile okuma yazma öğreniyorlar

Kucaklarında bebekleri ile okuma yazma öğreniyorlar
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Belediyesi, Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı okuma-yazma kurslarında kadınlar...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Belediyesi, Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı okuma-yazma kurslarında kadınlar kucaklarındaki bebekleri ile eğitim alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "okuma-yazma seferberliği" kapsamında Safranbolu'nun en ücra köyü ile ilçe merkezinde açılan kurslara bugüne kadar 200'ün üzerinde kadın kayıt yaptırdı. Kadınların kimisi genç yaşta evlendiğinden çocuk sahibi olunca okuyamadığını, kimisi ise köylerde hayvan peşine gitmekten babalarının okula göndermediğini söyleyerek, yıllar sonra bu özlemi gidermenin mutluluğunu yaşıyor. Safranbolu Gümüş İlköğretim Okulunda açılan okuma yazma kursuna kucağında bebeği ile gelen Dilek Çelikbaş, hayatı boyunca hiç okula gitmediğini ve okuma yazmayı çok öğrenmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a başlattıkları okuma yazma seferberliği için de teşekkür eden Çelikbaş, "Babam beni okumaya göndermedi. Çok pişman oldum okumadım diye. Hastaneye, markete gittiğim zaman hiçbir şey biliyorum. Cahillik çok kötü, keşke zamanında okuma yazma öğrenseydim" dedi.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okuma-yazma seferberliği kapsamında hafta içi ve hafta sonu her alan ve mekanda talepler ve tespitler doğrultusunda kurslar açılığını söyledi. Gümüş, "Hedefimiz Safranbolu'da okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması. Bu konuda tüm alan taramalarımızı yaptık ve 200 vatandaşımıza ulaşarak 27 kurs açtık. En sınır köyden başlayıp tüm alanlarda kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Öğretmenlerimizin özverili bir şekilde gayretleri var. Çocukları ile birlikte onlar da bu azme ortak oluyorlar. Bugüne kadar okuma yazma öğrenememiş vatandaşlarımızı da kurslarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim