• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem
Bartın'da bulunan Mevlana Camii cemaati her kar ve yağmur yağdığında kubbesi akan caminin içinde namaz kılmaya çalışıyor.

Bartın'da bulunan Mevlana Camii cemaati her kar ve yağmur yağdığında kubbesi akan caminin içinde namaz kılmaya çalışıyor.

Bartın'ın Orduyeri Mahallesi'nde yaptırılan Mevlana Camii ihale ile özel bir firma tarafından 2008 yılında tamamlandı. 2009 yılında ibadete açılan caminin kubbesinden yağmur yağdığı zamanlar su akmaya başladı. Daha önceki cami görevlileri durumu, yazdıkları dilekçe ile gerekli mercilere bildirdi. Bartın Müftülüğü ise, gerekli yazışmaları yaparak sorunun çözülmesini istedi. 2010 yılında yüklenici firma resmi olarak camiyi müftülüğe teslim etti. Müftülük görevlileri caminin su akma sorununu teslim tutanağında belirtti.

5 YILDIR SU DAMLAYAN KUBBENİN ALTINDA NAMAZ KILIYORLAR

2011 yılından Mevlana Camii'ne tayini çıkağını söyleyen İmam Hatip Recep Özdemir, "Bu cami 2008 yılında yapıldı. Ben buraya tayinle 2011 tarihinde geldim. 2009 tarihinde su akma olayı başlamış. Benden önceki görevli bu konularla ilgili Müftülüğümüze dilekçe vermiş. Dilekçeler gönderilmiş, oradan da ilgili firmaya iletilmiş. Ama şimdiye kadar herhangi bir netice alınamadı. Caminin içerisine kubbeden su akıyor. Her tarafa kovalar koyduk. Yan bölümde bulunan Kur'an kursuna da su akıyor. Toplantı salonu, kalorifer dairesi, tuvaletlerin tavanı su içerisinde kaldı. Kısacası camimizin her tarafı yapıldığı tarihten itibaren su almaktadır. 2013 ve 2015'te de ben de müftülüğe müracaat ettim. Sorunlar ilgili firmaya iletildi. Firmadan elemanlar geldi. Bir usta gönderdiler, usta gerekli tamiratları yapmadan buradan gitti. Daha sonra bize imzalatılmak için bir evrak gönderildi. Ben evrakı imzalamadım. 2015 yılında beni firmadan aradılar. Biz orayı tamirat yaptık, evrakta sizin imzanız var dediler. Ben de o imzanın benim olmadığını sahte imza olduğunu söyledim ve araştırılmasını istedim. Ondan sonra firmadan geldiler. Baktılar, inceleme yaptılar, fotoğraf çektiler. Yazın yapacaklarını söylediler" dedi.

"CEMAAT ÇOK RAHATSIZ"

Cemaatin de durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Özdemir, "Cemaatimiz çok rahatsız. Damlayan su sesi insanı rahatsız ediyor. Özellikle Cuma günleri cemaatin safa duracağı yerlerde kovalarla dolu oluyor. Benim namaz kıldırdığın mihrap devamlı akıyor. Mihrapta namaz kıldıramadığım için bir arka safa seccadeyi aldım. Cemaatimiz de bu konudan çok muzdarip oluyor. Biz acilen bu konunun ele alınmasını istiyoruz. Bu camimizin yenilenmesini, özellikle kubbedeki sorunları giderilmesini istiyoruz. En son 2015 yılında kendim ve cemaat 200 imza toplayarak gerekli makamlara ilettik" diye konuştu.

DAMLAYAN SULAR ALTINDA İBADET

Özdemir, damlayan sulardan dolayı mihrapta namaz kıldıramadığını ve kürsüde vaaz veremediğini söyledi. Her yağmur ve kar yağdığında kubbeden tepelerine düşen su damlaları suların altında ibadet etmeye çalışan cami cemaati ise, çare olarak caminin içindeki onlarca noktaya kova koyarak çözüm bulduğu görüldü. Dolan suları kovalarla dışarı taşıyan cami görevlileri ve cemaat halıların akan sudan dolayı kokmaya ve çürümeye başladığını ifade etti.

YAĞMUR YAĞINCA KOVALARLA SU BOŞALTILIYOR

Her camiye gittiğinde içerisinin kötü durumda olduğunu ifade eden cami cemaatinden Hüseyin Akduman ise, "Camiye girdiğimizde çorabımız ıslanıyor. Görevliler ve cemaat bir taraftan kovalara dolan suyu boşaltırken, diğer taraftan caminin içini temizlemeye çalışıyoruz. Bu işlem her yağmur yağdığında devam ediyor. Bu sorunun bir önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kubbesi Akan Camide Kovalı Önlem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim