• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Küba Ve Panama Büyükelçileri ASO 1. OSB’de

Küba Ve Panama Büyükelçileri ASO 1. OSB’de
Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona, Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin...

Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona, Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir'i ziyaret ederek, ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konuk heyete Ankara sanayisi hakkında bilgiler verdi. Ankara'nın gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ve teknoloji odaklı bakış açısıyla Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Özdebir, "Başkent Ankara, birçok sektörde üretim yapan firmalarıyla çok önemli bir üretim merkezi haline geldi. Şu an 11 faal organize sanayi bölgesi bulunan şehrimizde, gelişen sanayi alt yapısı ile birlikte şehrimize olan yabancı yatırımcıların ilgisi de artıyor. ASO 1. OSB, 2 milyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan Türkiye'nin en iyi yönetilen organize sanayi bölgelerinden bir tanesi olup, değişik sektörlerde 335 sanayi parselinde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla, 35 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlayan bir sanayi şehri. Organize Sanayi Bölgeleri olarak çok önemli tecrübelerimiz var ve bu tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

Küba Ankara Büyükelçisi Casals, Küba'nın ekonomik ve toplumsal alanda yenilenme sürecine girdiğini belirterek Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Panama Ankara Büyükelçisi Corona ise Türkiye-Panama arasında ciddi bir potansiyel olduğunu, bu yatırım fırsatlarından yararlanmak için Türk iş adamalarını ülkesine davet etti.

Küba Ve Panama Büyükelçileri ASO 1. OSB’de

Küba Ve Panama Büyükelçileri ASO 1. OSB’de

Küba Ve Panama Büyükelçileri ASO 1. OSB’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim