• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi
Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, kentte berberler ve kuaförler arasında meydana gelen haksız fiyat rekabeti için ilgili mecralardan...

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, kentte berberler ve kuaförler arasında meydana gelen haksız fiyat rekabeti için ilgili mecralardan denetimlerin yapılmasını istedi.

Başkan Özkara, Eskişehir'de özellikle son zamanlarda haksız fiyat rekabetinin oluştuğunu belirtti. Fiyat rekabetinin kuaförlük mesleği açısından en sorunlu bölüm haline geldiğini vurgulayan Özkara, Büyükşehir Belediyesi'nden ve resmi kurumlardan gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

"FİYAT TARİFELERİNE UYMAYAN BAZI İŞ YERLERİ, HAKSIZ REKABET ORTAMI OLUŞTURMAKTADIR"

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara yaptığı açıklamada, "Mesleğimizin en sorunlu olan bölümü haksız rekabet olarak görünüyor. Fiyatlardaki haksız rekabet bizim mesleğimize hem bir acı kaynağı hem de insanların mağdur olması yönünden ciddi bir şekilde sıkıntımız var. Berber ve kuaför salonları için hazırlanan fiyat tarifelerine uymayan bazı iş yerleri, haksız rekabet ortamı oluşturmaktadır. Bu durumun bir nedeni de berber ve kuaförlerin fiyat belirleyememesinden kaynaklanıyor. Bundan dolayı 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununun 62'nci maddesinde, söz konusu olan "Fiyat tarifeleri azami hadleri gösterir" tanımlanmasından kaynaklanıyor. Fiyat tarifelerinin azami ve asgari fiyatları göstermesi piyasada oluşan aşırı fiyat farkını önleyecektir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Başkan Özkara, "Ucuza çalışan berberler ve kuaförlerimiz zanaatkar kimliğimizi zedelemektedir. İşyerlerinin dış cephelerine asılan tabelalar tarife dışı ücret levhaları yasal değildir. Meslektaşlarımız yasalara uymalıdır. Fiyat tarifelerindeki ciddi farklar ve tabelalara yazılan fiyat reklamları müşterilerimiz tarafından meslektaşlarımıza karşı güvensizlik oluşturmaktadır. Bu durumdan hem meslektaşlarımız hem de vatandaş zarar görmektedir. Resmi olan tarifelerimizin sabit uygulanması adına çalışmaların uygulamaya geçirilmesi isteğimizdir. Bunun düzeltilmesi için gerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, gerek resmi kurumlarımıza yazılarımızı yazıp gerekirse berber ve kuaförlerin adres tespitiyle bilgilendiririz" şeklinde konuştu.

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi

Kuaförler Arası Oluşan Haksız Rekabet İçin Denetim İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim