• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

KTO’dan Tunus Ve Cezayir’de B2b Organizasyonu

KTO’dan Tunus Ve Cezayir’de B2b Organizasyonu
Konya Ticaret Odası (KTO), 22 Şubat-01 Mart 2016 tarihlerinde "Makine ve Otomotiv Yedek Parça" sektörlerinde faaliyet gösteren Konyalı firmalar ile Tunus ve...

Konya Ticaret Odası (KTO), 22 Şubat-01 Mart 2016 tarihlerinde "Makine ve Otomotiv Yedek Parça" sektörlerinde faaliyet gösteren Konyalı firmalar ile Tunus ve Cezayir'de pazar araştırması ve ithalatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri (B2B Organizasyonu) düzenleyecek.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, odanın son üç yılda 3 farklı kıtada toplam 9 ülkede B2B organizasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, "Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar ile birlikte parite etkisiyle 2015 yılında tüm dünya ticaretinde genel bir daralma yaşanmıştır. Konya açısından değerlendirirsek şehrimiz ihracatında AB bölgesinin büyük yer tutması parite etkisini şehrimizin de yaşamasına sebep olmuştur. Bununla birlikte Suriye, Irak ve Rusya pazarlarımızda yaşanan krizler ile 2015'te istenilen ihracat artışını yakalayamadık. 2016 yılında AB'deki pazar payımızın artacağını öngörmekteyiz. Ayrıca, yeni pazarlar kazanarak ihracat verilerimizin artış trendine girmesini bekliyoruz. Bu kapsamda B2B organizasyonlarına ağırlık vermekteyiz. 2015'te Cezayir, Fas, Kolombiya, Peru ve Şili olmak üzere beş ayrı ülkede Makine ve Otomotiv Yedek Parça sektörlerimize yönelik organizasyon düzenledik. 2016'nın ilk yurt dışı B2B organizasyonunu da Tunus ve Cezayir'de gerçekleştireceğiz" dedi.

"AFRİKA TİCARETİNDEN YETERLİ PAYI ALMAK İSTİYORUZ"

Tunus ve Cezayir'de düzenlenecek organizasyon ile üçüncü kez Kuzey Afrika pazarına açılmış olacaklarını ifade eden başkan Öztürk, "Afrika açılımı ile hükümetimiz de Türk firmalarının Afrika ile ticaretini artırmalarını desteklemektedir. Afrika'ya yapılan üst düzey heyet ziyaretleri de bunun bir göstergesidir. Türkiye Afrika ile ticaret hacmini artırma iradesinde bulunmaktadır. Konya olarak bu ticaretten yeterli payı alamak istiyoruz. Bu açıdan özellikle Konya'nın Kuzey Afrika ile ticari işbirliğine büyük önem vermekteyiz. Son üç yılda düzenlediğimiz iki organizasyonda iki kez Fas'ta bir kez de Cezayir'de Konyalı firmalarımızı ithalatçı firmalarla buluşturduk. Başarılı sonuçlar aldığımız bu programlarından ardından Kuzey Afrika'daki üçüncü organizasyonumuz ile Kuzey Afrika pazarında Konya'nın ağırlığını hissettirmiş olacağız. Konya'nın güçlü olduğu, Makine ve Otomotiv Yedek Parça sektörleri ile Afrika pazarında yer almak istiyoruz. Tunus ve Cezayir'in Afrika ekonomisi içinde artan ağırlığı Konya için bir avantaj sunmaktadır. Oda olarak üyelerimizin bu avantajı değerlendirmelerini bekliyoruz" dedi.

Öztürk, üyelerden talep gelmesi halinde istenilen sektörlere de pazar araştırması yaparak 2016 yılı içinde B2B organizasyonu düzenleyebileceklerini sözlerine ekledi. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan Tunus ve Cezayir B2B organizasyonu için ayrıntılı bilginin KTO'nun internet adresi www.kto.org.tr'den ve Dış Ticaret Servisi'nin 221 52 36 numaralı telefonundan alınabileceği belirtildi.

KTO’dan Tunus Ve Cezayir’de B2b Organizasyonu

KTO’dan Tunus Ve Cezayir’de B2b Organizasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim