• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare...

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

Kömür madenciliği, odun-kömür ve tüpgaz toptan ve perakende ticaretiyle iştigal eden 57. Meslek Komisi istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komitelerin üyeleri ve komitelere bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik gelişmeler ve sektörle ilgili değerlendirme yaptı. Başkan Öztürk, "Suriye'den yaşanan göçlerden sonra gündeme gelen yabancı işçi çalıştırılması ile ilgili son dönemde olumlu gelişmeler yaşadık. Suriyeli mültecilerin muhtelif şehirlerde azımsanmayacak sayılara ulaştığı bir gerçektir. Savaş mağduru bu insanların; sosyo-kültürel yapıları ve maddi durumları göz önünde bulundurulduğunda, yabancılara yönelik mevcut kanunların yanı sıra konuya insan hakkı çerçevesinde bakmak ayrı bir önem taşıyor. Ülkemizde 2,5 milyonun üzerinde Suriyeli, sığınmacı olarak yaşıyor. Devletimiz bu kardeşlerimizin sağlık, barınma, gıda ve eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor. Suriyelilerin aynı zamanda çalışma izni almasını olumlu bulduk. Suriyeli mültecilerin çalıştırılması iş gücü yetersizliği olan sektörlerin ihtiyacına da cevap verecektir. Tüm bu yönlerle değerlendirdiğimizde, iş dünyası olarak yabancı işçilerin çalıştırılmasına yönelik kararı memnuniyetle karşıladık. Özellikle Konya gibi işsizliğin düşük olduğu şehirlerde yabancı işçi çalıştırılması sanayinin istihdam sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır. Henüz uygulamaya geçmeyen kararın genel hatlarına baktığımızda bir firma personelinin yüzde 10'unu geçmeyecek sayıda yabancı işçi çalıştırabilecek. Çalışan yabancı işçi karşılığında asgari ücret alacak. Bu uygulama ile kaçak yabancı işçi çalıştırmanın da önüne geçilecektir" dedi.

57. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis Üyesi Muhammet Özbey de "Konya Ticaret Odası düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantıları ile hem ülkemizin ve şehrimizin ekonomi gündemindeki gelişmeleri değerlendiriyor hem de ilgili sektördeki, komitedeki arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyerek ortak çözümler üretmeye çalışıyor. Meslek komitemizin aylık toplantıları ile sizden gelen dilek ve şikayetleri, sorunları inceliyor, sektörle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Çözümlenmesi ve müdahale edilmesi gereken konular varsa Yönetim Kurulunu bilgilendiriyoruz. Ancak bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı Meslek Komitelerimizin yapmış olduğu çekirdek toplantılardan daha geniş ve yüz yüze, sektörün sorunlarına, sıkıntılarına ilişkin karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı bir ortam oluyor. Dolayısıyla bir sorununuz, bir sıkıntınız varsa ve burada bizlerle paylaşırsanız daha pratik çözümler üretebiliriz. Bu toplantıyı düzenleyerek bizi biraraya getiren başta Sayın Başkanımız Selçuk Öztürk Bey olmak üzere çok değerli Yönetim Kuruluna 57. Meslek Komitesi adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdi.

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim