• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO)'nın düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantısında Hayvancılık, Et, Süt ve Yumurtacılık sektörleri bir araya geldi.

Konya Ticaret Odası (KTO)'nın düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantısında Hayvancılık, Et, Süt ve Yumurtacılık sektörleri bir araya geldi. Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor. Her Türlü Hayvan Yetiştiriciliği, Toptan-Perakende Ticareti ve Veterinerlik Hizmetleri ile iştigal eden 5. Meslek Komitesi ile Et ve Tavuk Ürünleri İmalatı, Toptan-Perakende Ticareti ile iştigal eden 6. Meslek Komitesi'nin istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komitelerin üyeleri ve komitelere bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gündemdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı. Başkan Öztürk, "Türkiye 2015 yılının ikinci yarısından itibaren zor bir süreç geçirdi. 1 Kasım seçimlerinin ardından Hükümetin kurulması ile birlikte moralimizi düzelten ekonomik rakamlar da almaya başladık. Üçüncü çeyrekte ülke ekonomimiz yüzde 4 büyüdü. Fakat bu olumlu gelişmelere rağmen küresel gelişmelerin kısa sürede reel sektörümüzü de etkileyebileceği bir hale geldik. Küresel ekonomiye entegre olmamız dolayısıyla ABD Merkez Bankasının aldığı bir karar tüm üyelerimizin de ticaretini etkileyebileceği bir durumdayız. Kurlarda dalgalanma bir müddet daha devam edecektir. Bu açıdan tüm üyelerimize gelişmeleri dikkatli takip etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Haycancılık sektörü'nün; Et, Süt ve Yumurtacılık sektörleri ile birlikte değerlendirildiğinde Türkiye ve Konya ekonomisi için çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Öztürk, "Ülkelerin gelecek planlamalarında gıda güvenliği konusu ilk sıralarda yer almaktadır. Sektörlerimizi bu açıdan değerlendirdiğimizde stratejik sektörler olarak da görebiliriz. Türkiye olarak sektörlerde çok önemli bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyel gıda güvenliği konusunda ülkemize bir avantaj getirmektedir. Konya olarak da haycancılık sektörü önde olduğumuz sektörlerden biridir. Tavukçulukta, süt ve yumurta üretiminde ilk sıralardayız. Sektörel sorunların tespiti amacıyla istişare toplantıları düzenlemekteyiz. 5 ve 6. Komitelerimizin istişare toplantısı ile sektörlerinde daha ileri gidebileceğimiz çalışmaları işbirliği içinde gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Komiteler adına konuşma yapan 5. Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Gürbüz de "Komitelerimizde yer alan tavukçuluk sektöründe Konya olarak Türkiye'nin en büyük üreticisi konumundayız. 13,5 milyon üretim kapasitemiz var. Türkiye'de üretimin yüzde 15'ini ihracatta yüzde 20'sini karşılıyoruz. Sütçülükte de üretimimiz sürekli artmaktadır. Sektörlerimizde desteklerin artmasını ve sütçülükte sktörel teşvik kapsamına alınmayı talep ediyoruz. Sektör temsilcilerinin bir araya gelmesine vesile olan istişare toplantıları dolayısıyla Oda yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.

KTO Dış Ticaret Müdürü Hüsamettin Güngör de Konya'da Yumurtacılık Sektörünün Durumu ve İhracatı konusunda bir sunum yaparak sektörün açılabileceği ihracat pazarları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim